Terveystuloksia

Torstai 7.2.2013 klo 8.41 - Sanna

pena.jpg

Pena                                                                                           kuva: Tiina Heikkinen

Kuopiossa asuva Pena eli Kertalaakin Kell' Onni On (i: Ullastiina Riku e. Lexan Sissi) kävi pevisa-tarkastuksessa 26.1.2013. Pena tutkittiin tuloksella polvet 0/0 eli terveet ja silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

Tuikku ja Roihu pääsivät polvitarkastukseen samalla, kun beaglepennut kävivät sirutuksella. Molempien polvet 0/0. Silmätarkastukseen vien kaksikon vasta myöhemmin. Nyt kun Kakkosen "silmäepisodin" jälkeen boikotoin lähintä silmätarkastuksia tekevää klinikkaa, vaatii meiltä hieman enemmän vaivan näköä ja aikaa lähteä Ouluun asti silmätarkastuksille. Polvitarkastuskäynnillä Roihu oli ihastuttava häntää heiluttava ja vieraita pussaileva itsensä. Molempien koirien tutkiminen ja kääntely eri asentoihin sujui helposti, mitä eläinlääkäri ihasteli niiden luonteen lisäksi kovasti. Totesi, että yleensä suomenpystykorvat asiakkaina ovat kaikkea muuta kuin helposti käsiteltäviä. Ja niinhän se valitettavasti taitaa olla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tuikku, Roihu, polvet, terveystulokset, pevisa

Hieno aloitus tällekin vuodelle

Maanantai 4.2.2013 klo 21.16 - Sanna

Lauantaina olimme Tuikun ja Roihun kanssa Raahen ryhmänäyttelyssä. Ilma ei ollut kaikkein suosiollisin ja aamulla näyttelyyn ajellessa jännitin hieman ehdimmekö kovan lumipyryn takia kehään ajoissa. Suomenpystykorvia oli ilmoitettu 30 kappaletta. Joukossa tästä pentueestamme oli myös K. Tulesta Temmattu eli Taika ja K. Tuli Ja Leimaus eli Luca. Mitään suurempia odotuksia minulla ei omien koiriemme osalta ollut. Roihu esiintyi tasaisen varmasti, sai kivan arvostelun ja voitti junnuluokan SA:lla. Näyttelyihin tottumatonta Lucaa näyttelytilanne jännitti tosi paljon, eikä Luca antanut tuomarin tutkia itseään, joten Luca sai tällä kertaa hylsyn. Kaikestaan uroksille irtosi kolme SA:ta ja lopulta tarkan harkinnan jälkeen tuomari sijoitti Roihun ykköseksi. Ensimmäinen sertti saatiin siis kotiin viemisiksi ja yllätys oli siis melkoinen! :)

Juniorinarttuja oli seitsemän. Tuikku säikähti jostain syystä hampaiden tarkastuksessa ja esiintyminen meni plörinäksi, liikkeessä häntä nousi heti selälle, mutta tuomarin lähestyessä Tuikkua pelotti. Todella harmillista, koska aikaisemmin Tuikun kanssa mitään vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. No jokatapauksessa Tuikku sai eh:n, johon olen tyytyväinen. Taika-siskon kehäesiintyminen sujui tosi hienosti. Taika sai myös erittäin hyvän ja sijoittui luokassa kolmanneksi kahden erinomaisella palkitun koiran jälkeen. Erinomaisen olisin kyllä Taikalle suonut, sen se ehdottomasti ulkomuodollaan (ja esiintymisellään) olisi mielestäni ansainnut.

Rotunsa parhaaksi tuomari valitsi lopulta Roihun ja aamupäivän näyttelykeikasta tulikin kokopäivän reissu. Eipä auttanut muuta kuin soittaa ja pyytää äitini kotiimme ruokkimaan pennut ja ulkoiluttamaan koirat. Onneksi meillä oli näyttelyssä kavereita ja aika kului rattoisasti rupatellen ryhmäkilpailuja odotellessa. Ryhmäkehään mennessä Roihu alkoi olla jo aika väsähtänyt pitkän päivän jälkeen, mutta sain sen kuitenkin tsempattua vielä esiintymän aika kivasti. Päivän kruunasi Roihun sijoittuminen ryhmässä neljänneksi, ensimmäinen ryhmäsijoitus oman kasvatin kanssa ja se tuntuu tietysti tosi hienolta :D

Kamera oli mukana, mutta koska suomenpystykorvien kehä oli ulkona ja arvostelun ajan pyrytti lunta suht sakeasti, jäi kamera tällä kertaa repun pohjalle.

081.jpg

Roihu terhakkaana Raahen ryhmäkehässä, ikää 12 kk.

085.jpg

Tässä palkintosijalla kehuja vastaanottamassa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Tuikku, Roihu

Näyttely kutsuu

Lauantai 26.1.2013 klo 14.17 - Sanna

134.jpg

Melkein kaksi kuukautta kestänyt näyttelytauko on kohta ohi. Viikon päästä on Raahen ryhmänäyttely josta aloitamme tämän vuoden näyttelyrupeaman. Beaglet ja Viivi jäävät tällä kertaa kotiin, koska ilmoitin Raaheen pelkästään Tuikun ja Roihun. Onneksi, kun beaglejen ja pystykorvien kehät menivät toivomuksista huolimatta aikataulussa täysin päällekkäin. En nyt pääsekään avustamaan kaverin beaglen esittämisessä ja beaglet jäävät harmillisesti kokonaan minulta näkemättä.

Ensi lauantaina onkin samalla sitten "Tulisen"-pentueen 4/6 pentuetapaaminen, kun Raaheen on tulossa sisaruskatraasta sekä Taika, että yllättäen myös Luca omistajineen Kajaanista asti. Todella hienoa päästä näkemään näitä junioreita! :)

085.jpg

Viime viikolla jaksoin lenkkeilyttää kameraakin. Tässä lauman nuoret huligaanit: Wilson, Putkonen ja Roihu täydessä vauhdissa.

Tuikku ja Roihu eivät kumpainenkaan ole hyvässä karvassa. Roihun karvanlähtö on selvästi jo alkanut, kunhan vielä viikkoon ei alkaisi tiputtelemaan turkkiaan suurina tuppoina pois. Mitään erityisiä odotuksia näyttelymenestyksen suhteen ei ole, jos sieltä eh:t saadaan, niin tyytyväisiä ollaan. Laiskuuttani en ole jaksanut kaksikon kanssa harjoitella kehäkäytöstä yhtään. Toivottavasti Roihu esiintyy yhtä hyvin kuin Seinäjoella. Pieni kertauskurssi ensi viikon aikana on kyllä paikallaan. Suomenpystykorvia Raaheen on ilmoitettu 30 kpl. Toivotaan, että sää suosii. Kameran otan mukaan ja yritän saada kaikki pystykorvat kuvattua.

132.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Tuikku, Roihu

Yhteenveto vuodesta 2012

Keskiviikko 26.12.2012 klo 21.46 - Sanna

Kuluva vuosi lähenee loppuaan ja ajattelin, että on aika tehdä jonkinlainen yhteenveto vuodesta 2012.

KASVATUS

Kasvatuksemme on tänä vuonna ollut vähäistä. Vielä vähäisempää se olisi ollut ilman Pennin ja Liekin tekemää yllätyspentuetta, joka syntyi tammikuussa. Kuusi ihanan kamalan ihanaa, tulisieluista pystykorvan alkua siis saatiin tahattomasti aikaiseksi. Ja koska ne olivat niin ihania, pitihän niitä jättää kotiin peräti kaksin kappalein. Tässä vaiheessa joudun tunnustamaan, että Roihusta on tullut varsinainen lempilapseni. Se on luonteeltaan juuri sellainen kuin haluan pystykorva uroksen olevan. Sisko Tuikussakin riittää tulta ja tappuraa vaikka muille jakaa. Olen erityisesti kyseisen pentueen luonteisiin todella tyytyväinen. Ulkomuodossa on toki parannettavaa, mutta mielenkiinnolla odotan mitä pennut tulevat näyttelykehissä saamaan. Metsässä ollaan päästy jo alulle ja sisaruksista ainakin Ansa on osoittanut jo olevansa toimiva metsästyskoira. Ensi vuoden suuri jännitysmomentti ovat tämän pentueen Pevisa-tarkastusten tulokset.

024.jpg

Maaliskuu 2012, Ukko ja pennut

Joulunaika vietettiin nyt tiiviisti pentulaatikon äärellä, kun kovasti odottamamme ensimmäiset pikku beaglet syntyivät. Vastoinkäymisten jälkeen tilanne on rauhoittunut ja pennut kasvavat hyvää vauhtia. Kovin paljon kerrottavaa näistä reilun viikon ikäisistä hauvavauvoista minulla ei vielä ole. Paitsi se, että ne ovat sulattaneet sydämemme <3

OMA LAUMA

Aikaisemmin mainittujen Tuikun ja Roihun lisäksi, jotka muuten edelleen tottelevat myös yhteistä nimeä "Pennut", laumamme on vuoden aikana kasvanut kahdella parilla luppakorvia. Elokuussa joukkoon liittyi Venäjältä beaglepoika Putkonen ja marraskuussa samanikäinen ja sorttinen Wilson Puolasta. Ajan kanssa katson jäävätkö molemmat lauman pysyviksi jäseniksi vai etsitäänkö mahdollisesti pojista toiselle yhteistyökykyinen osaomistus- tai sijoituskoti.

Harjakoira Zelda ehti pitkään etsiä omaa kotia. Zelda lähti nyt joulukuussa koeajalle mahdolliseen uuteen kotiin ja uskallan olla jo hieman toiveikas, että se olisi loppuelämänsä kodin nyt löytänyt.

035.jpg

Syyskuu 2012, Fuula ja Putkonen leikkivät

NÄYTTELYT 

Olemme käyneet näyttelyissä erittäin ahkerasti. Kaiken kaikkiaan laskujeni mukaan kahdessakymmenessayhdessä eri näyttelyssä tämän vuoden aikana. Arvosteltavana niissä koiristamme ovat käyneet: Lyyti, Tellervo, Pipari, Viivi, Tuikku ja Roihu. Beaglemme ovat olleet ROP yhteensä seitsemän kertaa, VSP kolmesti, saaneet yhteensä yksitoista sertiä, kaksi cacibia sekä kolme vara-sertiä. Ryhmänäyttelyiden loppukisoissa Tellervo ja Lyyti ovat sijoittuneet ryhmässä toiseksi tai kolmanneksi yhteensä kuusi kertaa.

055.jpg

Joulukuu 2012, Wilson lempipaikallaan takan reunalla.

Porcelaine Viivin näyttelyvuodesta mieleenpainuvin yksittäinen menestys oli Tornion ryhmänäyttely tammikuussa, jossa tuomari Leni Finne rohkeasti laittoi Viivin voittamaan 6-ryhmän (ja siis suomenajokoiran) ja Viivin lopullinen sijoitus oli BIS-3. Ryhmässä Viivi sijoittui jokaisessa ryhmänäyttelyssä, johon olin sen ilmoittanut. Messarista Viivi sai Helsinki Winner-12 tittelin.

Reippaat pystykorva kaksoset Tuikku ja Roihu aloittivat syksyllä uransa pentuluokissa. Tuikku oli kahdesti VSP-pentu ja Roihu kolmesti ROP-pentu. Ihana yllätys oli Roihun hieno RYP-4 sijoitus Kokkolan pentunäyttelyssä. Vuoden ainokainen näyttely, josta koirillemme ei herunut mitään, oli Voittaja-12. Erityisesti tänä vuonna ilahdutti suomenpystykorvakasvattimme K. Kell' Onni On eli Penan Siilinjärveltä saama vara-sert, oikea sertti ei ollut silloin kaukana! Ehkäpä sen vuoro tulee ensi vuonna?

Kokonaisuutena kerrassaan upea näyttelyvuosi takanapäin! Toista samanmoista on tuskin heti odotettavissa. Menestystä tuli huomattavasti enemmän kuin olin uskaltanut toivoakaan, kilometrejä kertyi autoon taas tuhansia ja ainakin yhtä ABC-huoltoasemaa on pidetty pystyssä pelkästään meidän bensaostoilla ;-) Niin hyvälle kuin menestys aina maistuukin, tämän harrastuksen suola ovat koirien lisäksi kuitenkin muut koiraihmiset, joiden kanssa olemme saaneet viettää monia, monia hauskoja ja opettavaisia hetkiä kehän laidalla. Kiitos teille kaikille!

UUSI VUOSI, UUDET KUJEET

Alustavia pentusuunnitelmia olen tehnyt tulevalle vuodelle jo jonkin verran. Mikäli ne toteutuvat, vuonna 2013 meillä syntyy kaksi beaglepentuetta. Tarkoitukseni on astuttaa ensi vuoden aikana sekä Pipari, että Tellervo. Pentueet ovat odotettavissa loppukesälle ja syksylle. Molempiin suunniteltuihin pentueisiin etsin pennuille myös yhteistyökykyisiä sijoituskoteja.

183.jpg

Marraskuu 2012, Ukko halaa Piparia

Näyttelykalenteria olen ruvennut kasaamaan itselleni, mutta päätän vasta sitten tarkemmin mihin kaikkialle mennään, kun näyttelyiden tuomaritietoja rupeaa tulemaan. Olen ajatellut, että ensi vuonna emme kävisi näyttelyissä ihan niin usein kuin tänä vuonna. Beaglet pyörähtelevät kehässä ehkä harvemmin ja pystykorvat useammin?

Erityisesti odottamiani tapahtumia ensi vuonna on kaksi. Jo kymmenvuotiaasta asti unelmani on ollut päästä joskus katsomaan Englantiin Cruftsin koiranäyttelyä. Tuo unelma toteutuu vihdoin viimein ensi maaliskuussa, kun teemme matkan Birminghamiin Ukon ja Hannun kanssa. Toinen ulkomaan reissu koiramaisissa merkeissä on edessä toukokuussa, kun  Katin kanssa matkustamme Budapestiin turistiksi maailmanvoittajanäyttelyyn.

Kaikenlaista kivaa siis tiedossa ensi vuodelle :) Tervetuloa uusi vuosi 2013!

058.jpg
Lokakuu 2012, Viivi loikkaamassa ojan yli

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lyyti, Tuikku, Roihu, Viivi, Pipari, Wilson, näyttelyt

Kuulumisia

Tiistai 11.9.2012 klo 13.16 - Sanna

En ole hetkeen muistanut kirjoitella poppoon kuulumisia, kun viime aikoina tännekin on tullut lisättyä vain näyttelyuutisia. Jokatapauksessa lauman kanssa kaikki hyvin. Syksyssä ehdottomasti parasta on kun koirat saavat jälleen lenkeillä juosta vapaana. Sitä riemua olen tarjonnut niille paljon. 

379.jpg

Pystykorvaisia

359.jpg

Roihu

290.jpg

Tuikku

513.jpg

Ajavia

620.jpg

Ryhmärämän osa jäsenistä.

Sissi painuu lenkilläkin heti metsään, kun päästän sen hihnasta irti. Muut pystykorvat vielä erottavat lenkkeilyn metsään menosta ja pysyvät mukanani kun pelloilla kuljetaan. Piparikin on löytänyt sisäisen ajokoiransa ja nyt tiedän sen irti päästäessäni, että kiinni se ei anna ainakaan pariin, kolmeen tuntiin. Tutkan hankinta olisi edessä.

Sissi kävi viime perjantaina eläinlääkärissä steriloitavana. Viime keväisessä valeraskausrumbassa Sissi meni niin huonoon kuntoon, että silloin päätimme leikkauttaa sen ennen seuraavaa juoksua. Leikkaus sujui hyvin ja paraneminen on tapahtunut nopeammin kuin odotinkaan. Ehdottomasti hyvä ratkaisu!

Joukkoon liittynyt pikku Putkonen on erittäin energinen ja varsinkin beaglet ja Viivi ovat ottaneet lajitoverin vastaan paremmin kuin hyvin. Mikäs sen mukavampaa kun riehukavereita on yksi lisää. Putkosen erityisalaksi on osoittautunut verhot. Aivan turhaan olen pitkiä verhoja koittanut nostella pois sen ulottuvilta; ihan yhtä kekseliäs se tuntuu olevan kuin muutkin beaglemme. Tihutyöt siis jakautuvat koirille nyt tasaisesti lattiasta ylöspäin. Kukaan niistä ei onneksi ole vielä keksinyt, kuinka kattoa pääsisi pureskelemaan...

024.jpg

Ei näin suloinen pentu tekisi mitään tuhmaa, eihän...

Kun omistaa monta koiraa, silmä toisinaan erehtyy ja koiria kuvittelee näkevänsä mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Tosin, jos meillä näkee koiran pöydällä, se todella on siellä. Eilen samaisella pöydällä istuivat vieretysten tyytyväisinä Viivi ja Koistinen kun tulin keittiöön. Suorastaan hämmästyivät kun komensin ne heti alas. Juu ja uudet tapetitkin odottavat varastossa sitä päivää, kun jaksan taas ruveta tapetointihommiin.

359-001.jpg

Lyytin juoksun alkua odotellaan edelleen. Lyytillä on ollut pitkät juoksuvälit, eikä näytä nytkään tekevän asiaan poikkeusta vaikka kuinka malttamattomana odotan, että päästäisiin astutuspuuhiin.

Otin ja ilmoitin sitten Lyytin ensi lauantain Nykarlebyn ryhmikseen. Nyt tuntuu, että se taisi olla virhe. Lyyti on jokseenkin pulskassa kunnossa, eikä muutama viikko takaperin aloittamani laihdutuskuuri ole juurikaan tuottanut tulosta. Pari kertaa Lyyti on tässä ajassa onnistunut murtautumaan ruokatynnyreille ja herkutellut tietysti niin paljon kuin napa vetää. Totta se näköjään on, että koira ei kuitenkaan syö itseään hengiltä. Saas nähdä kehtaanko sitä viedä viikonloppuna kehään. Roihun ilmoitin sekä lauantain ryhmikseen että sunnuntaille Kokkolan pentunäyttelyyn. Piheys iski ilmoittautumisvaiheessa, joten Tuikku joutuu nyt jäämään kotiin. Hieman harmittaa, että innostuin (kerrankin) säästeliääksi.

1 kommentti . Avainsanat: Roihu, Tuikku, Koistinen, Lyyti, Putkonen, Sissi, Viivi

Näyttelystä toiseen

Maanantai 27.8.2012 klo 10.19 - Sanna

Elokuun viimeinen viikonloppu vietettiin näyttelyiden merkeissä. Perjantaina podimme Hannun kanssa "keskivahvaa näyttelyväsähtämistä", kun meistä molemmista tuntui, että viikonlopun olisi paljon mielummin viettänyt ihan vain kotona löhöten. Laskin että viides viikonloppu peräkkäin oltiin nyt pois kotoa, kun lomareissun ottaa laskuihin. Saatiin me näyttelykimpsut ja kampsut kuitenkin kasaan ja lauantaina ajeltiin ryhmänäyttelyyn Seinäjoelle Tellervon, Roihun ja Tuikun kanssa. Uusi perheenjäsenemme pikku Putkonen matkusti turistina mukana.

Näyttelyfiilikset löytyivät viimeistään kun tultiin näyttelypaikalle. Jännitin jo etukäteen kuinka saamme koirat vietyä kehään, kun aikataulujen mukaan pystykorvat ja beaglet olivat aivan samanaikaan kehissä. Sen siitä saa kun en laittanut ilmoittautumisen mukana aikataulutoivetta! 

081.jpg

Kertalaakin Tämmöinen Tuli eli Ansa

Tosi mukavaa oli nähdä Ansa (Kertalaakin Tämmöinen Tuli) omistajansa Mikan kanssa. En meinannut koiraa tunnistaa, niin paljon pentu oli muuttunut siitä, kun se meiltä seitsemän viikkoisena on omaan kotiinsa lähtenyt! Ansa oli pentuna väriltään tummanpunainen ja nyt se on sisaruksista ehdottomasti vaalein. Reippaan ja oikein terhakkaan vaikutelman Ansa antoi itsestään.

098.jpg

Ansa

Pystykorvien arvostelu alkoi onneksi pikkuisen ennen beagleja ja niin ehdimme pentujen kanssa ongelmitta kehään. Samoilla tuloksilla sieltä kehästä tultiin pois kuin Kälviälläkin eli Roihu Rop- ja Tuikku Vsp-pentu. Ansa jäi tällä kertaa toiseksi, mutta hieman harjoitusta lisää ja rohkeasti kehään uudestaan vaikka sitten ensi talvena tai keväänä! :)

141.jpg

Seinäjoki 25.8.12 Tellervo ROP, SERT & RYP-2

Beagleja oli näyttelyssä vain seitsemän kappaletta. Tuomari tykkäsi Tellervosta ja niin Tellervo oli Rop ja sai sertin. Ryhmäkilpailussa ei vastustajia juuri ollut, kun dreeverin ja suomenajokoiran kanssa kehään kolmistaan juostiin. Tellervo tuli toiseksi, mikä onkin paras mahdollinen sija suomenajokoiran jälkeen ;)

Lauantain hienon menestyksen jälkeen suuntasimme sunnuntaina Yppärin ryhmikseen. Koska ryhmä vitosta ei arvosteltu samana päivänä, näyttelyyn olin ilmoittanut vain Tellervon. Putkonen tuli taas mukaan ihailtavaksi.

Yppärissä beagleja oli esillä muutama enemmän, 11 kpl. Tuomari tykkäsi Tellervosta kuten aikaisemminkin ja niin Tellervo oli jälleen rotunsa paras, vaikka meitä ei pikku sähellyksessä melkein muistettu ottaa mukaan parasta narttua valitessa :D Onneksi kehäsihteerit pitivät ohjat käsissään ja lopulta kaikkien taiteen sääntöjen mukaan mentiin. Ryhmässä meille ei sijoitusta herunut, mutta sen jo arvasinkin etukäteen, kun yhdistettynä oli koko 6-ryhmä mäyräkoiraryhmän kanssa.

109.jpg

.

180.jpg

Yppäri 26.8.12 Tellervo ROP, SERT

Hauska ja tosi menestyksekäs näyttelyviikonloppu siis takana. Suloista Putkosta ei kukaan onnistunut dognappaamaan itselleen, vaikka pentua pusuteltiin ja pyöriteltiin aika ahkerasti. Nyt onkin sitten vuorossa pari kaipaamaamme näyttelyistä vapaata viikonloppua.

122-001.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyt, Tellervo, Roihu, Tuikku

Kauhukakarat näyttelyssä

Lauantai 18.8.2012 klo 20.26 - Sanna

Elokuun 10. päivä Pennin pennut saavuttivat seitsemän kuukauden iän ja näyttelyiden pentuluokkien rajat ovat pennuille auenneet. Katraasta ihan ekana näyttelydebyyttinsä ehti jo tehdä Kajaanissa asuva Mertasten perheen Luca (K. Tuli Ja Leimaus). Tänään Kälviän ryhmänäyttelyssä kehään menivät meidän Roihu ja Tuikku sekä Oulaisissa asuva Taika. Viikkoa myöhemmin pidettävään Seinäjoen ryhmikseen on ilmoitettu Kinnulasta Ansa-sisko. Tosi aktiivisiin koteihin pennut ovat päässeet. Kiitokset teille kaikille!

Kälviällä siis oltiin tänään pentujen ja Tellervon kanssa. Näyttelynjärjestäjiä onni suosi säälotossa varmaan lähes hellelukemiin asti. Tulipa taas hikoiltua, mutta koska iloitsen näistä viimeisistä kesäpäivistä, en valita.  Beaglet olivat kehässä heti aamulla ja niitä olikin ilmoitettu 19 kpl. Tällä kertaa uroksia oli kehässä selvä enemmistö, uroksia 13 ja narttuja vain 6. Tellervon tulokset olivat tismalleen samat kuin muutama viikko takaperin Peräseinäjoella eli ROP & RYP-3.

025-001.jpg

Pentujen ensiesiintymistä jännitin hurjasti. Näyttelypaikalla ne käyttäytyivät tosi reippaasti. Pentujen Taika siskokin (K. Tulesta Temmattu) oli paikalla omistajineen. Taikasta oli tullut tosi nätti ja luonteeltaan se on super avoin. Taikakin oli oikein reipas, mutta juuri ennen kehää se valitettavasti säikähti jotakin ja niin kehäesiintyminen ei tällä kertaa mennyt ihan putkeen. Olen sitä mieltä, että muuten olisi siskosten järjestys ollut varmasti ihan toinen ;-) Tsemppiä, kyllä se siitä!

Roihu ja Tuikku esiintyivät kehässä niin hyvin, että olen tosi ylpeä. Tuomari oikein huokasi Roihun kohdalla: "Ihanaa... sille on opetettu hampaiden katsominen!" Molemmat saivat kunniapalkinnot ja Roihu oli ROP- ja Tuikku VSP-pentu. Pentujen käytöksestä jäi itselle niin hyvä mieli, että vieläkin hymyilyttää :-)

055.jpg

Maanantaina alkaakin sitten odotettu metsästyskausi ja koirille koittavat taas vuoden parhaat ajat. Teerejä olen nähnyt jo ihan mukavasti. Hyviä metsäretkiä kaikille koirille ja omistajille koiranrodusta riippumatta!

2 kommenttia . Avainsanat: näyttelyt, Roihu, Tuikku, Tellervo

Roihu tässä moi!

Maanantai 5.3.2012 klo 14.26 - Roihu

Moi ihailijat!

Mä oon Roihu, rapiat kahdeksan viikkoa vanha pystykorvan poika täältä Kannuksesta. Mä oon ikääni nähden niin fiksu, että ihmisäippä antoi mun hoitaa blogikirjoituksen tällä kertaa.

057.jpg

Viime viikolla meidän pesue pieneni, kun sisarukseni muuttivat ihan omiin koteihinsa. Tänne kotiin pennuista jäimme mä ja Tuikku-sisko. Vaikka meitä on enää kaksi, ollaan me kyllä tosi ehtiväisiä. Meillä onkin iso perhe tässä härnättävänä. Kaikkiin muihin käytämme hampaitamme suvereenisti, mutta täällä asuu myös sellaisia kiukkuisia pieniä tätejä, joiden johtaja Norma on tooosi pelottava. Se on häijyn näköinenkin.

041-1.jpg

Mä välillä yritän seurustella sen kanssa, mutta se hymyilee heti ilkeää missihymyä niin, että ikenetkin näkyy ja se rutisee kamalasti. Jos sitä yrittää paljaasta pyllystä nappaista hampailla, se nappasee heti takaisin! Me ollaan jo opittu kiertämään sen valtaistuin kauempaa.

053.jpg

Tuikun kanssa meillä on hauskaa. Me osataan leikkiä aika nätisti yhdessä.

059.jpg

Välillä kuitenkin tunteet kuumenee ja me huudetaan päin toistemme naamaa.

041.jpg

Sitten me kyllä sovitaan ja halataan.

040.jpg

Ja ollaan sovussa, kunnes mä vaikka puraisen sitä takalistosta...

035-1.jpg

Uusista asioista meidän Top-listan ykkösenä on ulkoilu. Me tiedetään jo, että aidan ulkopuolella on vielä hauskempaa kuin omalla pihalla. Me ollaan käyty moikkaamassa lampaita ja sonnejakin me käytäis mielellään katsomassa lähempää, mutta ihmisäippä ei jostain syystä anna meidän juosta niitten aitaukseen.

015.jpg

Ulkona on kaikkea tosi mielenkiintoista. Tänään me Tuikun kanssa käytiin naapurinpapan traktorivajassa ja siellä hämärässä, rojun seassa vasta kaikkea jännää oliskin ollut. Ihmisäippä huuteli ulkona "tuuppamennää", mutta mepäs ei menty, vaikka sillä on taskussa hyviä nameja. Sitten se tylsimys tuli ja haki meidät pois traktorin alta kaivelemasta.

025.jpg

Tänään ihmisäipällä tais olla muutenkin huono päivä, se nimittäin laitto meidät johonkin naruihin kiinni. Siis tosi vaikeeta ulkoilla, jos menemistä rajoitetaan jollakin hihnalla. Kyllä me kuitenkin pieni kierros sen mieliksi käveltiin ja nähtiin vähän pelottava ja kovaääninen metsäkärry. Sen katselusta tienas nameja paljon, eikä se lopulta pelottava ollutkaan, kun sitä tovi istuttiin ihmettelemässä.

Ulkoilun päälle me vetästään aina pienet tirsat. Ihmisäippä sanoo, että me ollaan kuin kaksi marjaa, kun me nukutaan vierekkäin.

Terveisiä siskoille ja velipojalle! Koittakaa pitää kotiväkenne ojennuksessa :)

T: Roihu

086.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Roihu, Tuikku, Pennin pennut