Kauhukakarat näyttelyssä

Lauantai 18.8.2012 klo 20:26 - Sanna


Elokuun 10. päivä Pennin pennut saavuttivat seitsemän kuukauden iän ja näyttelyiden pentuluokkien rajat ovat pennuille auenneet. Katraasta ihan ekana näyttelydebyyttinsä ehti jo tehdä Kajaanissa asuva Mertasten perheen Luca (K. Tuli Ja Leimaus). Tänään Kälviän ryhmänäyttelyssä kehään menivät meidän Roihu ja Tuikku sekä Oulaisissa asuva Taika. Viikkoa myöhemmin pidettävään Seinäjoen ryhmikseen on ilmoitettu Kinnulasta Ansa-sisko. Tosi aktiivisiin koteihin pennut ovat päässeet. Kiitokset teille kaikille!

Kälviällä siis oltiin tänään pentujen ja Tellervon kanssa. Näyttelynjärjestäjiä onni suosi säälotossa varmaan lähes hellelukemiin asti. Tulipa taas hikoiltua, mutta koska iloitsen näistä viimeisistä kesäpäivistä, en valita.  Beaglet olivat kehässä heti aamulla ja niitä olikin ilmoitettu 19 kpl. Tällä kertaa uroksia oli kehässä selvä enemmistö, uroksia 13 ja narttuja vain 6. Tellervon tulokset olivat tismalleen samat kuin muutama viikko takaperin Peräseinäjoella eli ROP & RYP-3.

025-001.jpg

Pentujen ensiesiintymistä jännitin hurjasti. Näyttelypaikalla ne käyttäytyivät tosi reippaasti. Pentujen Taika siskokin (K. Tulesta Temmattu) oli paikalla omistajineen. Taikasta oli tullut tosi nätti ja luonteeltaan se on super avoin. Taikakin oli oikein reipas, mutta juuri ennen kehää se valitettavasti säikähti jotakin ja niin kehäesiintyminen ei tällä kertaa mennyt ihan putkeen. Olen sitä mieltä, että muuten olisi siskosten järjestys ollut varmasti ihan toinen ;-) Tsemppiä, kyllä se siitä!

Roihu ja Tuikku esiintyivät kehässä niin hyvin, että olen tosi ylpeä. Tuomari oikein huokasi Roihun kohdalla: "Ihanaa... sille on opetettu hampaiden katsominen!" Molemmat saivat kunniapalkinnot ja Roihu oli ROP- ja Tuikku VSP-pentu. Pentujen käytöksestä jäi itselle niin hyvä mieli, että vieläkin hymyilyttää :-)

055.jpg

Maanantaina alkaakin sitten odotettu metsästyskausi ja koirille koittavat taas vuoden parhaat ajat. Teerejä olen nähnyt jo ihan mukavasti. Hyviä metsäretkiä kaikille koirille ja omistajille koiranrodusta riippumatta!

Avainsanat: näyttelyt, Roihu, Tuikku, Tellervo


Kommentit

10.9.2012 20:40  Anne

Tässä Taikan arvostelu, jos haluat lisätä: Riittävät mittasuhteet, sopiva luusto. Oikealinjainen pää, hyvät silmät ja korvat. Niukahko eturinta, oikeanmallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset, riittävä askelpituus. Valitettavasti ei nosta häntää.

Kävimme Raahessa viikko takaperin mätsäreissä. Taas alku meni hyvin, mutta sitten turhautuminen iski ja vähän piti juntturoida. Tuomari totesi, että harjoitusta lisää, niin hyvä tulee. Tuloksena punaisten pentujen 2.

10.9.2012 21:15  Sanna

Kiitos, minä lisään Taikan arvostelun tuonne tuloksiin! Varmasti harjoitus auttaa esiintymiseen. Taikasta tykkään kyllä ihan mahdottomasti, niin luonteesta kuin ulkomuodostakin :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini