Hieman meistä...

Olemme kolmekymppinen koiriin hurahtanut pariskunta Keski-Pohjanmaalta. Asumme maaseudulla Kannuksessa, Korpelan kylällä, poikamme Ukon (vm. 2000) ja koiriemme kanssa. Asumme 1800-luvun alussa rakennetussa hirsitalossa, joka on Hannun kotitalo. Pystykorvia lukuunottamatta koiramme elävät kanssamme sisällä. Pystykorvilla on oma koiramökkinsä tarhoineen, toki nekin käyvät sisällä aina kun haluavat. Pihastamme on aidattu koiria varten noin 6000 m². Työskentelemme omalla tilallamme maanviljelijöinä, Hannun sukutilan siirryttyä meille elokuussa 2010. Maatilan toiminnasta kerron lisää tilan omalla sivulla.

img_2012.jpg

Kotimme marraskuussa -14.

127.jpg

Minä ja Tellervo (Hutikan Leyla) elokuussa -12.

Koirat ovat kuuluneet kiinteästi elämääni 90-luvun puolivälistä asti, jolloin vihdoin sain kaipaamani oman koiran, welsh corgi pembroke Veikan. Veikan kanssa tutustuin erilaisiin koiraharrastuslajeihin; näyttelyihin, tokoon, agilityyn ja pääsimmepä kokeilemaan siihen aikaan jopa flyballia. Hannun perheeseen on kuulunut sekarotuisia koiria, mutta varsinaisen "koirakärpäsen" pureman Hannu sai minun myötäni.

Koiramme ovat meille rakkaita perheenjäseniä ja harrastuskavereita, joiden kanssa kuljemme mielellämme näyttelyissä. Elämämme pyörii lähes täysin koirien ympärillä. Valokuvaus on minulle koirien ohella erittäin rakas harrastus, joka minun on ollut helppo yhdistää koiramaiseen elämäntapaamme, koska tietenkin kaikkein mieluiten valokuvaan koiria. Jos minulla ei koiranäyttelyssä näe kädessä hihnaa, siinä on todennäköisesti kamera.

Olen suorittanut kasvattajanperuskurssin ensimmäisen kerran Helsingissä vuonna 2001. Koska minulla ei tuolloin ollut mielestäni jalostukseen sopivia koiria, en hankkinut vielä silloin kennelnimeä. Toiseen kertaan kävin kasvattajanperuskurssin syyskuussa 2006, kun suoritimme sen Oulussa yhdessä Hannun kanssa. Kennelnimeä haimme vasta hieman myöhemmin ja kennelnimi Kertalaakin meille on myönnetty tammikuussa 2009.

184.jpg

Hannu ja Roihu (Kertalaakin Tulen Vallassa) helmikuussa -12.

Kasvatamme meille rakkaita rotuja; beagleja ja suomenpystykorvia. Meille koirassa tärkeää on hyvä luonne ja terveys, rodunomainen ulkomuoto sekä suomenpystykorvissa hyvät käyttöominaisuudet. Ensimmäinen beaglemme, Lyyti , tuli meille keväällä 2010 ja olemme ihastuneet rotuun täysin. Ensimmäinen beaglepentueemme syntyi Lyytille joulukuussa 2012. Tällä hetkellä meillä ei ole enää yhtään jalostukseen soveltuvaa suomenpystykorvaa, joten pystykorvan pentuja ei ainakaan lähivuosina ole odotettavissa. Kiinanharjakoiria meillä on syntynyt kaksi pentueellista, mutta harjakoiria emme tule kasvattamaan sen enempää.

Vuosittain meillä syntyy muutama pentue. Jokaisesta tekemästämme pentueesta meidän on tarkoitus saada itsellemme jatkoa jalostukseen, joko jättämällä pentu kotiin kasvamaan tai sijoittamalla. Mikäli sijoituskoira yhtään kiinnostaa, kysy asiasta rohkeasti lisää.

Olemme suorittaneet linnunhaukkukokeiden palkintotuomarikurssin elokuussa 2009. Olemme Suomen Kennelliiton ja harrastamiemme rotujen rotuyhdistysten jäseniä ja lisäksi minä olen SuKoKan jäsen.

Tervetuloa tutustumaan koiriimme ja kasvatukseemme kotisivujemme välityksellä, toivottavasti viihdyt sivuillamme. Jos sinulla on jotain kysyttävää tai kiinnostuit koiristamme, vastailen ja kerron mielelläni lisää puhelimitse tai sähköpostitse.

Sanna Simelius-Keski-Korpela

puh:041-5030716

sanna.simelius@elisanet.fi