Hieno aloitus tällekin vuodelle

Maanantai 4.2.2013 klo 21:16 - Sanna


Lauantaina olimme Tuikun ja Roihun kanssa Raahen ryhmänäyttelyssä. Ilma ei ollut kaikkein suosiollisin ja aamulla näyttelyyn ajellessa jännitin hieman ehdimmekö kovan lumipyryn takia kehään ajoissa. Suomenpystykorvia oli ilmoitettu 30 kappaletta. Joukossa tästä pentueestamme oli myös K. Tulesta Temmattu eli Taika ja K. Tuli Ja Leimaus eli Luca. Mitään suurempia odotuksia minulla ei omien koiriemme osalta ollut. Roihu esiintyi tasaisen varmasti, sai kivan arvostelun ja voitti junnuluokan SA:lla. Näyttelyihin tottumatonta Lucaa näyttelytilanne jännitti tosi paljon, eikä Luca antanut tuomarin tutkia itseään, joten Luca sai tällä kertaa hylsyn. Kaikestaan uroksille irtosi kolme SA:ta ja lopulta tarkan harkinnan jälkeen tuomari sijoitti Roihun ykköseksi. Ensimmäinen sertti saatiin siis kotiin viemisiksi ja yllätys oli siis melkoinen! :)

Juniorinarttuja oli seitsemän. Tuikku säikähti jostain syystä hampaiden tarkastuksessa ja esiintyminen meni plörinäksi, liikkeessä häntä nousi heti selälle, mutta tuomarin lähestyessä Tuikkua pelotti. Todella harmillista, koska aikaisemmin Tuikun kanssa mitään vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. No jokatapauksessa Tuikku sai eh:n, johon olen tyytyväinen. Taika-siskon kehäesiintyminen sujui tosi hienosti. Taika sai myös erittäin hyvän ja sijoittui luokassa kolmanneksi kahden erinomaisella palkitun koiran jälkeen. Erinomaisen olisin kyllä Taikalle suonut, sen se ehdottomasti ulkomuodollaan (ja esiintymisellään) olisi mielestäni ansainnut.

Rotunsa parhaaksi tuomari valitsi lopulta Roihun ja aamupäivän näyttelykeikasta tulikin kokopäivän reissu. Eipä auttanut muuta kuin soittaa ja pyytää äitini kotiimme ruokkimaan pennut ja ulkoiluttamaan koirat. Onneksi meillä oli näyttelyssä kavereita ja aika kului rattoisasti rupatellen ryhmäkilpailuja odotellessa. Ryhmäkehään mennessä Roihu alkoi olla jo aika väsähtänyt pitkän päivän jälkeen, mutta sain sen kuitenkin tsempattua vielä esiintymän aika kivasti. Päivän kruunasi Roihun sijoittuminen ryhmässä neljänneksi, ensimmäinen ryhmäsijoitus oman kasvatin kanssa ja se tuntuu tietysti tosi hienolta :D

Kamera oli mukana, mutta koska suomenpystykorvien kehä oli ulkona ja arvostelun ajan pyrytti lunta suht sakeasti, jäi kamera tällä kertaa repun pohjalle.

081.jpg

Roihu terhakkaana Raahen ryhmäkehässä, ikää 12 kk.

085.jpg

Tässä palkintosijalla kehuja vastaanottamassa :)

Avainsanat: näyttelyt, Tuikku, Roihu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini