Päänäyttelyssä Pieksämäellä

Tiistai 19.3.2013 klo 16:05 - Sanna


Viime viikonloppu hurahti beaglemaisissa tunnelmissa Pieksämäellä. Beaglejärjestön vuosikokous pidettiin lauantaina ja päänäyttely sunnuntaina. Osallistuimme vuosikokoukseen nyt ensimmäistä kertaa. Paikalle meidät houkutteli erityisesti jäsenistöstä tullut esitys sertifikaattien jakamisesta vain kokeista vähintään Beaj2 ajaneille koirille. Kokous oli mielenkiintoinen. Tämä esitys herätti odotetusti keskustelua niin puolesta kuin vastaankin. Suljetun lippuäänestyksen tuloksena, järjestö lähtee viemään asiaa eteenpäin. Tulevaisuus näyttää, mitä Kennelliitto aikanaan asiasta päättää. Ainakaan ne muutamat ulkomuototuomarit, joilta tästä on kysytty mielipidettä, eivät sitä tunnu kannattavan. 

Sunnuntai meni kokonaan näyttelyn parissa. Olosuhteet päänäyttelylle olivat kerrassaan ala-arvoiset. Näyttelypaikkana toimi kylmä, kivituhka pohjainen halli. Kun aamulla pakkasta oli jokseenkin railakkaasti, hallinkin sisälämpö oli pitkästi pakkasen puolella. Onneksi olimme osanneet varautua siihen hyvin koiria ajatellen. Häkin pohjalla oli Finnfoam-eristelevyä ja ja siinä päällä parit ventat ja häkki ventoilla ja kangaspäällisellä kokonaan ympäröity ja vuorattu. Meille ihmisille sen sijaan tuli päivän mittaan erittäin vilu. Kylmää hohkaavassa hallissa kun ei tahdo pysyä lämpimänä, oli päällä sitten mitä hyvänsä, jos ei pysy liikkeellä kaiken aikaa. Lämmin kahvio ei lämmitä paljon, jos on tullut näyttelyyn seuratakseen kehää ja koirien arvostelua. Olin ottanut tavoitteeksi kuvata mahdollisimman moni osallistuvista koirista. Koiria oli ilmoitettu 98 kappaletta, mikä on todella hieno määrä. Kuvausolosuhteet olivat myös haasteelliset, läheskään kaikista koirista en kuvaa saanut otettua.

Päänäyttelyssä ottamani kuvat löytyvät TÄÄLTÄ.

img_9703.jpg

Tellervon kanssa kehässä.

Omista koiristamme näyttelyyn osallistui vain Tellervo. Tellervo sai laatuarvostelussa erinomaisen. Sen enempää en tältä reissulta odottanutkaan. Voitot menivät mielestäni juuri niille koirille, joille ne kuuluivatkin. Onnistunut reissu kaikin puolin, oli mukava tavata tuttuja ja tutustua taas uusiin ihmisiin; meillä on ihanan rodun parissa paljon mukavia harrastajia ja kasvattajia. Vielä kun rotujärjestö edustaisi oikeasti koko rotua eikä vain osaa siitä.

img_9704.jpg

Avainsanat: näyttelyt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini