Koko joukko yhes koos

Tiistai 13.3.2012 klo 14:39 - Sanna


Kevät tekee kovasti tuloaan ja hanget hupenee. Olen erityisesti kevät- ja kesäihminen, mutta tänä vuonna kevään tulo pikkuisen harmittaa;  meidän tämän talven uusi huvitus, potkukelkkailu, alkaa olla jo paikoin mahdotonta. Koirat ovat aivan syttyneet kelkan kanssa juoksemiseen ja minustakin se on tosi hauskaa (ja vauhdikasta) vaihtelua kävelemiselle. Viivin valjastaminen potkurin eteen tietää jo sellaista vauhtia, että välillä liukkaimmilla keleillä meinaa hirvittää. Koirat pääsevät kelkkailemaan pareittain, pystykorva- tai beaglepari takaa aika samanmoiset kyydit, on tullut todettua. Ihastelin kaupassa Eslan Kickspark-kelkkaa ja se meni heti ensitalven ostoslistalle.

025-1.jpg

Kameraa olen ulkoiluttanut talvella laiskasti, joten ulkokuvat ovat lenkiltä muutaman viikon takaa.

Varsinkin Viivin kanssa potkukelkka on ollut oikea löytö, Viivi kun on hieman hankala irtijuoksutettava. Potkurin kanssa se saa päästellä täysiä ja  se silminnähden nauttii vetämisestä. Lenkkeillessä Viivin kanssa joutuu tarkkaan katsomaan missä sen päästää irti ja varata tarpeeksi aikaa. Viivi nimittäin irtoaa pitkälle ja korvat sillä lerpattaa päässä vain koristeena. Kutsuttaessa se tulee luokse sitten kun sitä sattuu huvittamaan.

038.jpg

Lunta tänä talvena on ollut ihan riittävästi, vaikka jouluna vielä tuntui, että tuleeko sitä talvea ollenkaan...

040.jpg

Aikaisemmin kirjoitin, että Zelda on tulossa takaisin kotiin. Pari viikkoa se on nyt tässä kotona ollutkin, oltuaan reilun kolme kuukautta muualla. Zelda oli testikoirana allergisella, mutta omaa koiraa haluavalla nuorella naisella. Näin selvitimme siedättyykö hänen allergiansa koiralle. Zelda sopeutui uuteen paikkaan muutamassa päivässä. Valitettavasti mikään lääke ei kuitenkaan puhjenneita allergiaoireita poistanut ja niin Zelda tuli takaisin kotiin. Zelda palasi muina miehinä, häntä pystyssä lauman joukkoon eikä siitä edes huomannut, että se on ollut poissa; kuitenkin muutama kuukausi on mielestäni ihan pitkä aika.

Tässä tuore ja erittäin tyypillinen näky harjiksistamme. Arvelen, että Lyyti kelpuutetaan nukkumakaveriksi hyvän lämmöntuottokyvyn takia.

009.jpg

Todennäköisesti tulen ajan kanssa etsimään Zeldalle uuden kodin. Se on huippukiva koira, mutta välillä tuntuu että Zeldan sisällä asuu koirien Tri. Jekyll & Mr. Hyde. Se käyttäytyy eritavalla silloin kun muut harjiksemme ovat läsnä. Niillä on tosiaan oma mafiansa ja Zelda on mafian gorilla. Se osaa olla todella sikamainen muille. Sitten kun Zeldalla ei ole henkistä tukea harjakoirista, se on muita koiria kohtaan rehti ja reilu. Zeldasta näkee, että se nauttii laumassa elämisestä niin paljon, että mahdollisessa uudessa kodissa saisi olla pari koirakaveriakin. Ihmisille se on aina yhtä ihana sylinlämmitin, lisäksi sen kanssa on helppo liikkua missä tahansa, lenkeillä sen voi pitää irti vaikka kokoajan, se rakastaa turkin hoitoa ja se on erittäin kontaktinhakuinen ja leikkisä. Pieneen koiraan mahtuu siis roppakaupalla hyviä ominaisuuksia ja pieni pirulainen... Mitään kiirettä en tämän asian kanssa pidä, katsellaan jos sattumalta joskus kohdalle osuisi se Zeldalle täydellinen koti.

025.jpg

Pienet pikinokat ovat nyt yhdeksänviikkoisia ja kasvuvauhti on kerrassaan huima! Ihan päivittäin hämmästelen kuinka nopeasti Tuikku ja Roihu kasvavat, mutta eiköhän tässä ihan normaalin rajoissa mennä, vaikka lähes silmissä kasvavatkin ;-) Olemme käyneet jo muutaman kerran Kannuksessa kävelyllä ja pennut ovat suhtautuneet reippaasti kaikkeen uuteen. Autoilu on tullut tutuksi ja hihnassa pennut kävelevät melkein kuin vanhat tekijät.

072.jpg

Kuinka ollakaan, ainakin tällä hetkellä tuntuu suorastaan helpolta, että pentuja on kaksi. Keskenään ne riehuvat vielä silloinkin, kun vanhemmat koirat eivät jaksa niiden riekkumista. Liekki on yllättäen oikein innostunut jälkikasvustaan ja se leikkii niiden kanssa innoissaan pihalla. Pennut pureskelevat edelleen tasapuolisesti kaikkia lauman jäseniä, lukuunottamatta harjiksia ja Lyytiä. Lyyti ei edelleenkään ole lämmennyt pennuille tai niiden touhuille, se ilmeisesti vain odottaa että riiviöt katoaisivat johonkin.


Kommentit

14.3.2012 21:39  Kati

Äärettömän hauska kuva tuo läjä koiria kopassa:D


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini