Viiden koiran Chesterfield

Maanantai 12.12.2011 klo 15.30 - Sanna


Aina toisinaan kirpputoreilta tekee onnekkaita löytöjä, jotka ilahduttavat vanhaan tavaraan hullaantuneen allekirjoittaneen mieltä ja innostavat entisestään kiertämään kirppiksiä ja huutokauppoja. Viikonlopun kirpputorikierros Kokkolassa kannatti, löysin tupaan vihdoinkin sohvan. Ja minkälaisen sohvan! Ihana kauan haaveilemani nahkainen Chesterfield ja hintaakin sillä oli vain vaivaiset 70 euroa! Hihkuin kirpputorilla ääneen, myönnettäköön ;-)

001-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olemme jo todenneet uuden istuimemme vaihtoehtoisesti viiden koiran tai kahden henkilön vetäväksi, jolloin koiria mahtuu tietysti lukematon määrä paitsi syliin, niin tässä sohvassa on leveä selkä- ja käsinoja, jonne innokkaimmat ja ketterimmät mahtuvat keikkumaan.

Englantilainen tyylikkyys ja ranskalainen eleganssi kohtaavat; Hänen Korkeutensa Viivi on kuin luotu makoilemaan tällä sohvalla.

0312.jpg Keräilemiäni pieniä posliinikoiria reissulta tarttui mukaan pari kappaletta. Suositut Neuvostoliiton aikaiset Lomonosovin posliinikoirat ovat alkaneet houkuttaa minuakin, mutta ainakin toistaiseksi olen niistä pysytellyt erossa kun hinnoiltaan tahtovat olla aika suolaisia. Muutama sellainen tuli taas vastaan ja erityisesti kaunis, virheetön, harlekiini tanskandoggipatsas jäi vähän kaihertamaan mieltä.

Sohvan lisäksi tein toisen hyvän löydön. Lapsena lainasin kirjastosta kerta toisensa jälkeen hollantilaisen taiteilija-kuvittajan Rien Poortvlietin kirjaa Hau Hau, Oma koirani.

Se on kerrassaan upeasti kuvitettu teos koirista ja nyt löysin sen omakseni ensipainoksena antikvariaatista kuudella eurolla. Sen verran pitkään olen kyseisestä opuksesta haaveillut, että tiedän hinnan nettihuutokaupoissa huitelevan kolmessa kympissä. Kuvitus on huikaisevan kaunis, tässä näyte yhdeltä aukeamalta:

036.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tupaan mennessäni pidän sormet ristissä ja toivon sohvan olevan vielä yhtenä kappaleena, niin nätti ja mieleinen huonekaluyksilö on nyt kyseessä. Meillä mikään irtain ei ole ikuista, se on jo huomattu, mutta toivon tämän sohvan kanssa viettäväni vielä monta yhteistä hetkeä. Puhutaanko viikoista vai kuukausista, se selviää aikanaan... Chesterfield, LÄHTÖLASKENTA on alkanut!

062.jpg

 

Avainsanat: Chesterfield


Kommentit

12.12.2011 20.51  Tiina

Onnea uudelle sohvalle :) Kieltämättä Viiville tuo sopii hyvin. Ehkei se ole pystärityyppinen. Mukavuuskysymys, olen huomannut.

12.12.2011 22.33  Sanna

Kiitos, ja sohvalle pitkää ikää toivon mä:) Pennikin tuntuu tällä soffalla viihtyvän, mutta liukenee aina niin nopeasti kameran edestä ettei ehdi kuvaan tarttua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini