1-viikkoiset Jiit

Sunnuntai 10.5.2015 klo 10.11 - Sanna

img_7993.jpg

Jaajo, Jee ja Jännä 6 vrk

J-pennut ovat nyt viikon ikäisiä. Ensimmäiset päivät ovat sujuneet hyvin ja ilman suurempia huolia. Näin äitienpäivänä täytyy kehua kuinka esimerkillinen äiti Tellervo oikein onkaan; se hoitaa pentunsa huolella ja rakkaudella ja on pennuistaan tarkka, mutta ei hysteerinen. Juuri tälläisestä koiraemästä minä pidän! Tellervo malttaa hyvin lähteä lyhyehköille lenkeille, eikä ulkoillessa murehdi pentujensa perään vaan on selvästi luottavainen, että kyllä ne lapset äiskän ulkoilun ajan ovat pesässään turvassa ja tallessa. Maidontulo tasaantui suunnilleen neljä päivää pentujen syntymän jälkeen, eikä meidän ihmisten ole sittemmin tarvinnut huolehtia siitä, että kaikki nisät tyhjentyvät. Edelleen olemme valvoneet pentuja ympäri vuorokauden, mutta pikkuperhe taitaa tänään muuttaa vihdoin pentulaatikkoon asumaan ja me palautumaan hieman normaalimpaan elämänrytmiin. Äidistäni on jälleen ollut valtava apu pentujen valvomisen kanssa, meidän kun on pakko käydä töissäkin ja välillä vähän nukkua.

Pennut ovat kasvaneet hienosti ja painot ovat nousseet tasaisesti. Tämän aamun punnituksessa painot viikon ikäisillä ovat 841 g (kolmivärinen tyttö), 739 g (kaksivärinen tyttö) ja 833 g (kolmivärinen poika). 

img_7942.jpg

Jaajo

img_7950.jpg

Ei karjuva mursu vaan haukotteleva Jee!

img_7980.jpg

Jaajo ja Jännä 6vrk

img_7986.jpg

Jee 6 vrk

img_7938.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: J-pentue

Pikkupunkerot esittäytyvät

Keskiviikko 6.5.2015 klo 16.18 - Sanna

Tellervon  ja Melvinin pennut syntyivät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Synnytys meni hyvin ja aika samalla kaavalla kuin Tellervon ensimmäisen pentueen kohdalla. Synnytys tapahtui samoilla vuorokausilla kuin silloin eli 65 vuorokautta ensimmäisen astutuksen jälkeen. Tellervo nukkui perjantai-lauantai yön todella rauhallisesti. Lauantai aamuna päättelin avautumisvaiheen alkaneen kun Tellervon käytös muuttui hieman levottomaksi. Tellervon edellisestä pentueestani tekemistäni muistiinpanoista luin, että avautumisvaihe kesti silloin lähes puolitoista vuorokautta ja samaan varauduin tälläkin kertaa. Arvio ei juuri heittänyt.

Jostain syytä Tellervo ei kertakaikkiaan halunnut hyväksyä pentulaatikkoa synnytyspaikakseen, vaan olisi tehnyt pennuistaan sohvakoiria heti alusta pitäen. Meillä nartut synnyttävät ja pennut asuvat ensimmäiset viikkonsa olohuoneessa ja koko yläkerta on silloin rauhoitettu muilta koirilta. Muutamat oksennukset Tellervo ehti supistellessaan tehdä yhdelle sohvalle ja ensimmäiset sikiönesteetkin lirahtivat siihen. Sotkuja joihin pitää vain varautua, jos haluaa kasvattaa. Lopulta sohvan sijaan Tellervo kelpuutti koirienpedin pesäkseen.  Ensimmäinen pentu, kolmivärinen tyttö, syntyi sunnuntaina aamuyöllä puoli neljän aikoihin.  Pentulaatikko ei kelvannut edes silloin kun ensimmäinen pentu oli syntynyt, vaan se halusi siirtää pennun takaisin petiin. Pentujen syntymävälit olivat aika pitkät, toisena syntynyt kaksivärinen tyttö syntyi puoli viideltä ja viimeinen, kolmivärinen poika, aamulla vasta puoli kahdeksan jälkeen. Koko synnytyksen ajan Tellervo oli jälleen hyvin rauhallinen ja hoiti syntyneet pentunsa mallikelpoisesti.

Koska vahdimme emää ja pentuja kellon ympäri ensimmäisten vuorokausien ajan, Tellervo sai majoittua pentujen kanssa valitsemaansa petiin ja itseasiassa se soveltuikin tähän tarkoitukseen oikeastaan ihan hyvin.Pennut ovat elinvoimaisia ja tasakokoisia, syntymäpainojen ollessa 390 g, 340 g ja 385 grammaa. Maitoa kolmikolle riittää erinomaisesti ja pikkupunkerot ovatkin hiljaisia, tyytyväisiä ja pyöristyvät suorastaan silmissä, painojen noustessa kohisten!

Tämän pentueen kanssa minulla onkin poikkeuksellisesti pennuille viralliset nimet heti valmiina. Olen ehtinyt miettiä niitä viime syksystä asti, jolloin Tellervo jäikin astutuksista tyhjäksi. Tästä pentueesta tulee J-pentue ja nimien suhteen jatkan tutulla linjalla, käyttäen puhekieleen paikkansa vakiinnuttaneita vanhempia ja uudempia sanontoja tai lausahduksia. Pentujen nimet tulevat olemaan Kertalaakin Jännän Äärellä (kolmivärinen tyttö), Kertalaakin Jees Poks (kaksivärinen tyttö) ja Kertalaakin Jaa Mää Vai (kolmivärinen poika). Kolmikko kulkee työnimillä Jännä, Jee ja Jaajo kunnes saavat omilta ihmisiltään ihan oikeat kutsumanimet.

Kaikille kolmelle pennulle on alustavasti koti jo tiedossa. Ja sitten niitä kuvia...

img_7767.jpg

Tellervo ja Jee 1 vrk

img_7806.jpg

Samainen tytär torkkuu äitinsä korvassa

img_7864.jpg

Jee ja Jännä 1 vrk

img_7871.jpg

Rentoutumista vauvojen hoidon ohessa

img_7886.jpg

Jännä 2 vrk:tta

img_7892.jpg

Jaajo 

img_7897.jpg

Kaikki kolme 2 vrk:tta. Tytöt syömässä.

img_7900.jpg

Jännä väsähti

img_7911.jpg

Jee 2 vrk:tta

img_7914.jpg

Jaajo

2 kommenttia . Avainsanat: J-pentue