Mökkeilyä

Maanantai 22.1.2018 - Sanna


Niin on vuosi 2018 vierähtänyt käyntiin. Toissa viikonloppuna käytiin Kajaanin näyttelyssä, ihan mukavin tuloksin, Nappis oli siellä PN2 ja sai Cacibin. Viime viikon vietimme lähes kokonaan mökillä Virroilla. Tähän väliin oli hyvä lomailla. Kunhan Murun ja Tupunan pennut syntyvät helmikuussa, mökkimatkaaminen ei muutamaan viikkoon ole järkevää. Maaliskuussa alkaa sitten jo tämän vuoden karitsoinnit. Olin suunnitellut ottavani lomalla pitkästä aikaa tuoreita kuvia koirista oikein ajan kanssa ja pakkasin kameran ja pari objektiivia reissua varten odottamaan jo hyvissä ajoin. Mutta kuinka ollakaan, kameralaukku jäi tietokoneen viereen kotiin nököttämään ja jaksoin harmitella (ja vähän kiukutellakin) sitä jokaisena lomapäivänä. No mökkeily oli kuitenkin taas mukavaa - omia akkuja on ladattu laiskottelemalla, saunomalla ja syömällä hyvin ja koirat ovat nauttineet erityisesti kaikesta huomiosta, kun mökillä meidän ei muuta tarvitse välttämättä tehdä kuin röhnöttää koirien kanssa sohvalla. Viime viikolla alkaneisiin pakkaspäiviin yhdistyi raaka tuuli, joten ulkoiluilmat eivät juuri suosineet, mutta muutama päivänä päästiin sentään hyvälle lenkillekin.
PSX_20180119_095503.jpg

Harmaahapset Koistinen ja Lyyti

PSX_20180121_143845.jpg

Mimi, Lelu ja Bulma

PSX_20180121_144330.jpg

Muru ja Pipari, takana sohvalla Nappis, Fuula ja Bulma.

PSX_20180121_144139.jpg

"Tuleeko meille vieraita?" Vasemmalta edestä: Blondi, Ruu, Päppä, Pipari, Pömppis, Waakku, Pikku-Waakku, oikeassa laidassa näkyy tuolilla makaavan Koistisen nenä, toinen rivi vasemmalta: Kisu, Katti, Melvin ja takana Alfie ja Bulma, nojatuolissa Fuula :)

Talven ensimmäiset kunnon pakkaset paukkuvat myös täällä Keski-Pohjanmaalla. Joudun kärvistelemään ulkona sormet ja varpaat palellen maatilan töissä ja inhoan talvea sen takia vuosi vuodelta enemmän. Tätä kirjoittaessa elohopea näyttää -17 º C eli koiratkin käyvät ulkona vain pikaisesti ja on turhan kylmää lenkkeilyyn. Erityisen tarkka olen nyt tulevista pikkumammoista, pelkään että ne palelluttavat vielä nisänsä. Muru ja Tupuna pyöristyvät molemmat mukavasti, Murun laskettuun aikaan on nyt vajaa kolme ja Tupunan noin neljä viikkoa. Toivottavasti kaikki menisi hyvin molempien lopputiineyksien ja synnytysten osalta. Reilua viikkoa ennen valmistaudutaan synnytykseen käymällä tiineysröntgenissä laskemassa tulevien pentujen lukumäärä ja ottamassa toiset herpes-rokotukset. Nämä viimeiset viikot tuntuvat pitkiltä odottaa, mutta ehkäpä seuraava blogipäivitys koskee sitten jo tuoreita beaglevauvoja :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini