World Dog Show 2017, Leipzig

Perjantai 17.11.2017 klo 14.55 - Sanna


Vuosittain järjestettävän Maailman Voittaja-näyttelyn isäntämaana toimi tällä kertaa Saksa ja näyttelymatka oli siis helposti toteutettavissa. Rahaa reissuun meillä ei oikeastaan olisi ollut, mutta onnistuin ostamaan lentoliput edullisesti pari viikkoa ennen näyttelyä, joten murehditaan luottokorttilaskua sitten joskus myöhemmin. Teimme siis Hannun kanssa turistireissun näyttelyyn ilman koiria. Koska Leipzigiin ei mene Helsingistä suoria lentoja, teimme välilaskun menomatkalla Munichissa ja palatessa Frankfurtissa. Hotellihuoneen olin varannut meille toiveikkaana jo alkusyksystä ja onneksi en ehtinyt peruuttaa sitä, hotellivalinta nimittäin osui kerrankin nappiin, niin sijainnin kuin kivan huoneenkin osalta. Samaan hotelliin oli majoitettu näyttelyn tuomareita ja paikka oli koiraihmisiä pullollaan.

wds-31k.jpg

Puitteet tämän kokoisen näyttelyn järjestämiselle olivat Leipzigissa kunnossa. Messuhallille oli helppo matkustaa keskustasta junalla tai rautiovaunulla. Näyttelyviikko alkoi keskiviikosta, jolloin oli German Winner 2017 - Saksan Voittaja näyttely, johon oli rajoitettu osanotto ja johon osallistui 6400 koiraa. Torstaista sunnuntaihin oli WDS, lähes 25 000 koiran osanotolla. Tuhannet koirat ja kymmenet tuhannet ihmiset levittäytyivät valtavan kokoiseen Leipzig Messe-messuhalliin niin laajalle, että tungosta ei ollut missään vaiheessa. Messuhalli käsitti usean hehtaarin kokoisen sisääntuloaulan, josta lähti kävelyputket viiteen valtavaan halliin. Jokaisen kehän ympärille oli jätetty niin leveät käytävät, että niistä olisi huoletta mahtunut ajamaan vaikka kuorma-autolla silloinkin kun ihmiset ja häkit olivat levittäytyneet kehien reunoille. En tiedä oliko kyseessä jotkin turvamääräykset, mutta ihmettelin miksi kehien kokoa ei oltu otettu huomioon näin isossa näyttelyssä paremmin, kun tilaa olisi kerran ollut. Beagleja oli Maailman Voittajaan ilmoitettu huikeat 319 kappaletta ja ne arvosteltiin kolmessa eri kehässä, kolmen eri tuomarin toimesta. Kehät olisivat saaneet olla suuremmat, koska osassa luokissa oli niin paljon koiria, että ne eivät mahtuneet kehään yhtä aikaa edes seisomaan. Tuomari ei siis pystynyt luomaan minkäänlaista yleiskatsausta luokan kaikkiin koiriin yhtäaikaa kun ne oli tuotava kehään useassa eri ryhmässä. Siitä näyttelyjärjestäjiä täytyy moittia, että monet näyttelyn infokyltit oli ainoastaan saksaksi!

Keskiviikon Saksan Voittajassa beagleja oli 105 kappaletta. Onnistuin löytämään loistavan kuvauspaikan lähes tuomarin pöydän nurkalta kamerani kanssa. Päivän arvostelut kestivät noin kuusi tuntia ja koko tuon ajan seisoin paikallani raskaan kameran kanssa. Kun onnistuu nappaamaan hyvän kuvauspaikan siitä on pidettävä kiinni! Hallissa oli myös yllättävän viileä ja olin pukeutunut aivan liian kevyesti. Keskiviikko iltana jalat ja selkä olivat paikallaan seisomisesta poikki ja puhki, mutta olinpa onnistunut ottamaan hyviä kuvia lähes kaikista osallistuneista beagleista. Ihan kaikista luokkavoittajista en tuomarin kanssa ollut samaa mieltä, mutta brittiläinen ROP uros, joka seuraavana päivänä voitti rodun, ryhmän ja sijoittui lopulta Maailman Voittajassa Best In Show-3, oli upea ilmestys.

Osallistuimme vielä keskiviikkoiltana beagleihmisten yhteiselle illalliselle kauniissa kellariravintolassa. Tunnelma oli lämminhenkinen ja oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin. Suomessa joku ruokailija vetäisi samassa tilanteessa pihvinsä väärään kurkkuun, osa nimittäin tuli ravintolaan illalliselle koirat mukanaan ja illaspöydän ääressä istui omistajansa vieressä beagle :) Jaksan reissatessa aina ihastella tätä muualla vallitsevaa huomattavasti vapaampaa koirakulttuuria, jonka ansiosta koirat näyttävät käyttäytyvän kauniisti ja huomaamattomasti kaikkialla.

Torstai aamuna tyydyin näyttelykehän laidalla istumapaikkaan, toista päivää en olisi jaksanut seisoa kameran kanssa ja keskityin enemmänkin katsomaan esiintyviä koiria muuten kuin linssin läpi. Beaglejen taso oli mielestäni kaiken kaikkiaan aivan erinomainen. Muutamia omaan makuun todellisia "Wow!"-koiria oli esillä. Koirat esiintyivät iloisesti ja ne oli kauniisti kehään treenattuja. Käväisimme basset hound kehän laidalla tervehtimässä Petunian kasvattajaa Lenkaa. Lenka antoi minulle 200 sivuisen, tšekkiläisen Basset-oppaan, joka näyttää sisältävän muunmuassa basset houndin rotumääritelmän selitykset kuvineen, paljon tietoa rotuun vaikuttaneistä yksilöistä ja rodun historiasta ja genetiikasta. Pitkinä talvi-iltoina ohjelmassa saattaa siis olla kirjan lukua sana kerrallaan google translatorin myötäavustuksella :D Saksalaisen beaglekerhon ständiltä sain pari sikäläistä rotulehteä, niiden seurassa voin yrittää verestää unholaan painunutta saksan kielen osaamistani.

Näyttelystä en tehnyt juuri mitään ostoksia, kaupungilla tulikin sitten shoppailtua senkin edestä. Kiva reissu kaiken kaikkiaan, ensi vuonna WDS on elokuussa Amsterdamissa ja sinne toivottavasti päästään osallistumaan omienkin koirien kanssa.

IMG_20171112_235326.jpg

23434918_961765840638236_1963513604199546846_n.jpg

Leipzigista löytyneitä lasisia beaglekoristeita.

Avainsanat: WDS, Maailman Voittaja näyttely


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini