Odottavan aika

Torstai 17.11.2016 klo 14.32 - Sanna


Sekä Kisun että Murun pentujen odotuksessa ollaan edetty viimeiseen kolmannekseen ja pian on aika ruveta valmistautumaan synnytyshetkeen kaivamalla pentulaatikko ja kaikki tarvittavat tykötarpeet synnytystä varten esille. Kisun maha on kasvanut suorastaan silmissä ja se on melkoinen pikkupullero vaappuessaan suuren vatsansa kanssa. Kohtu painaa jo virtsarakkoakin niin kovasti, että pissalle pitää päästä usein. Hyvää asentoa ei makuulla tahdo löytyä millään ja Kisu puhisee ja kuorsaa nukkuessaan. Kisun laskettuunaikaan on nyt 1,5 viikkoa ja tiineysultrassa lasketun viiden pennun sijasta veikkaan (ja toivon) pentuja olevan ehkä kuusi tai jopa seitsemän - mutta se selviää aikanaan.

IMG_3488.JPG

Kuvassa 50 vrk astutuksesta

Murulla kantoaikaa on jäljellä viikko enemmän. Sen maha on ainakin toistaiseksi vielä hillityn kokoinen, eikä sen olo ole onneksi läheskään yhtä hankala kuin Kisulla. Murun pentumääräksi arvaan tällä hetkellä neljä, kuten ensimmäisessä pentueessa tai ehkä viisi, mutta toki pennut vasta viimeisen parin viikon aikana ottavat nopeimman kasvupyrähdyksensä ja maha vielä tulee kasvamaan kovasti.

IMG_3395.JPG

Kuvassa 40 vrk astutuksesta

Waakku on huomenna ollut meillä jo kuusi viikkoa kyläilyreissulla. Waakun omistaja tarjosi minulle mahdollisuutta käyttää sitä toisen kerran jalostukseen leasing-sopimuksella, mistä olen hyvin iloinen, sillä Waakun ensimmäinen pentue on monintavoin onnistunut. Waakku aloitti juoksunsa eilen ja se on nyt tarkoitus astuttaa Päpällä. Kovasti odotettu pentujen vilinä ja vilske ei siis toivottavasti taukoa heti Kisun ja Murun pentueiden jälkeen, vaan jos kaikki menee suunnitelmien mukaan Waakun pentue syntyy tammikuun loppupuolella :)

IMG_3117.JPG

Waakku


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini