Melvin etsii sijoituskotia!

Sunnuntai 9.8.2015 klo 20:00 - Sanna


Olemme jo suunnilleen vuoden verran eläneet siinä tilanteessa, että Melvin ja Putkonen eivät tule keskenään toimeen ja nämä kaksi on pidettävä erillään toisistaan. Vaikka tähän on jo tietyllä tapaa tottunut, kivaa elämä ei tälläisenään ole, minulle kun on aina ollut tärkeää että laumassamme kaikki tulevat keskenään toimeen, eikä meidän tarvitse pyöritellä arkeamme ja koiriamme useampana eri porukkana. Koska tilanne ei tästä tule mihinkään parantumaan, yritän nyt löytää Melvinille uuden kodin ja saada pattitilanteemme päättymään. Tappelukaksikosta Putkonen olisi helppo sijoittaa oikeastaan minkälaiseen kotiin tahansa, sillä se on kaikin puolin ongelmaton ja lunki kaveri. Tämä ei kuitenkaan poistaisi ongelmaa pitemmän päälle, sillä on käynyt jo ihan selväksi että Melvinin välit myös lauman muihin uroksiin ovat tulehtuneet ja tästä syystä se ei vietä aikaa enää Koistisenkaan kanssa, jotta tarpeettomilta yhteenotoilta vältytään. Pystykorvaurosten Roihun ja Liekin kanssa se tulee vielä toimeen. Siispä kotia etsii Melvin.

Melvin on nyt 2-vuotias. Tosi herttainen ja reipas beaglepoika, mutta omaa todella suuren egon mitä muihin uroksiin tulee ja Melvin ei siis missään nimessä muuta samaan kotiin toisen uroksen kanssa. Kaikista tyttökoirista pitää valtavasti ja onkin meidän lauman "naisten naurattaja", leikkii narttujen kanssa varsinkin takaa-ajo leikkejä niin, että on itse aina jahdattavana ja nauttii silmin nähden tästä roolistaan kun tytöt pinkovat perässä. Kestää nartuilta leikeissä myös tosi rajuja otteita, eikä koskaan hermostu niille. Koska Melvin on elänyt koko ikänsä laumassa ja nauttii toisten seurasta, en luovuta sitä ainoaksi koiraksi vaan ainakin yksi koirakaveri täytyy olla valmiina. Ihmisiä kohtaan luonteeltaan hyvin avoin. Pieniin lapsiin ei ole meillä tottunut, mutta en osaa kuvitella lasten olevan Melvinille ongelma. Beaglemaiseen tapaan on todella ahne. On energinen ja rakastaa lenkkeilyä, tosin vetää aina alkulenkistä hihnassa. Ei ole irtipidettävissä turvallisesti, sillä hajut vievät ja korvat eivät silloin kuule. Koirapuistossa ei ole ikinä käynyt, joten en tiedä miten sellaisessa käyttäytyisi vieraiden koirien kanssa. 

Melvin ei varsinaisesti ikinä ole joutunut olemaan yksin. Koirakaverin kanssa eroahdistusta tuskin ilmenee, mutta koska Melvin on aina asunut omakotitalossa maalla, en ehkä uskalla luovuttaa sitä kerrostaloon, sillä en tiedä suhtautuuko se möykkäämällä kerrostalon ääniin. Ei ole ikinä ollut tarhassa ja ulkokoiraksi en missään nimessä luovuta, mutta viihtyisi varmaan esim. työpäivien ajan ulkotarhassa koirakaverin kanssa, sillä aidatulla pihalla tykkää viettää todella paljon aikaa. Vaikka energisestä koirasta on kyse, se ei kuitenkaan ole levoton ja osaa rauhoittua. Sisällä pikku ongelmana on merkkailu, mutta tämän ongelman katson johtuvan meillä pitkälti nyt urosten välillä vallitsevasta valtataistelusta. Melvin tykkää autoilusta ja matkustaa sujuvasti autossa.

Melvin on ainakin tähän asti ollut täysin terve ja siltä on tutkittu terveeksi silmät, polvet ja lonkat B/B. Näyttelyistä Melvinillä on yksi serti ja vara-serti. Varsinainen näyttelytähti se ei ole, mutta sopii myös sellaiseen kotiin, jossa näyttelyt osana koiraharrastusta kiinnostavat. Ahneena poikana Melvin on helposti motivoitavissa ruokapalkalla ja sopii myös muista harrastuksmahdollisuuksista kiinnostuneelle. Etsin Melvinille kotia Kennelliiton sijoitussopimuksella  ja mahdollisen kodin löytyessä Melvin luovutetaan ensin koe-ajalle. 

Mikäli siis perheessäsi olisi beaglen mentävä aukko ja Melvin kuulostaisi sopivalta sitä täyttämään, ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan asiasta lisää!

Puh:041-5030716 tai sanna.simelius@elisanet.fi

Melviniin voi lisäksi tutustua TÄSTÄ. 

Melvin jalostustietojärjestelmässä.

Sijoitussopimukseen voi tutustua TÄÄLLÄ.

11401390_519976484817176_577998441849793363_n.jpg

Melvin kuvattuna kesäkuussa Tuurin näyttelyssä PU-4.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini