Näyttelysuunnitelmia...

Torstai 17.10.2013 klo 10:36 - Sanna


Havahduin juuri siihen, että tämä vuosi lähenee kovaa vauhtia loppuaan ja ensi vuoden näyttelysuunnitelmat ovat vielä täysin miettimättä. En yhtään tykkää käyttää Kennelliiton sivuilla olevaa tapahtumakalenteria, jota kautta näyttelyiden tiedot on nyt haettava. Meinaavatkohan edes KV- ja KR-näyttelyistä tehdä erillistä listaa? Ainakaan vielä sellaista ei näytä vuoden 2014 näyttelyistä olevan. Luulisi listan palvelevan myös ulkomailta tulevia näytteilleasettajia huomattavasti paremmin kuin tuon kalenterihaun. Täytyypä taas ruveta tekemään itselle jonkinlainen näyttelylista ensi vuodelle, tämä suunnittelu on osa näyttelyharrastuksen hauskuutta; lopulliset päätökset siitä minne mennään, tehdään sitten kun tuomaritietoja julkaistaan. Ensi vuoden ehdoton kohokohta on Helsingissä elokuussa pidettävä Maailman Voittaja 2014. Sitä varten on jo lomitukset hyvissä ajoin sovittu valmiiksi.

Tälle vuodelle on vielä muutama näyttely edessä. Ensi viikonloppuna suuntaamme Seinäjoelle ja marraskuussa ainakin Jyväskylään. Seinäjoelle beagleja on ilmoitettu hieno määrä, peräti 22 kappaletta. Kamera lähtee tietysti mukaan ja toivottavasti ehdin vähän kuvatakin, vaikka kolme omaa koiraa on kehässä. Innostuin ilmoittamaan Roihunkin Jyväskylään, kun siellä sattui pystykorvat ja ajavat olemaan samana päivänä. Jalostustietojärjestelmästä yritin arvailla minkä tyyppisistä koirista arvosteleva tuomari mahtaa tykätä ja odotukset eivät ole korkealla, niin todella tiukalta  arvostelu ainakin koiranetin perusteella vaikuttaa. No pääseepähän Roihukin käymään kehässä pitkästä aikaa. Unohdin sen keväällä näyttelyporukasta tykkänään ja kesällä se ei ollut karvassa, joten siksi se on käynyt näyttelyssä vain kerran tänä vuonna. Messaria minulla on Roihun osalta vielä aikaa miettiä pari viikkoa, sinne kotimaisten rotujen ilmoittautumismaksut ovat ilmoittautumisajan loppuun saakka edullisempia kuin muiden rotujen. Toisaalta mietin, onko aivan järjetöntä yrittää messarissa saada kolme erirotuista koiraa kehään ja vieläpä ajallaan. Beaglekehät haluan kuitenkin seurata kokonaisuudessaan joka päivä.

Pipari on aloittanut juoksunsa. Hieman aikaisemmin mitä oletin, mutta on se jo uskottava, että sillä on juoksujen väli keskimäärin vain viisi kuukautta. Esimerkiksi Lyytillä ja Tellervolla juoksut tulevat noin kahdeksan kuukauden välein. Jos Piparin astutus onnistuu ja tuottaa tulosta, pentuja on luvassa joulukuun loppupuolella :)

img_0209.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini