Tanskan tuliainen

Perjantai 29.3.2013 klo 16.42 - Sanna


Välillä iloisempiakin uutisia. Viime viikkojen aikana olemme päässeet reissaamisen makuun kunnolla, sillä viime sunnuntaina ajoimme Helsinki-Vantaalle ja lensimme sieltä Kööpenhaminaan. Kyseessä oli varsinainen pikaloma, sillä paluu lento oli varattu tiistaille. Tämä oli kummallekin meistä ensimmäinen kerta Tanskassa. Korkea hintataso yllätti taksimatkalla lentokentältä hotellille, jos Suomessa taksin kyyti on kallista, niin Kööpenhaminassa se näytti maksavan tuplaten sen mitä täällä!

Majoituimme hotelli Foxiin, joka sijaitsi aivan keskustassa. Se oli kohtuu hintainen ja hieman erikoisempi kokemus. Kyseisessä hotellissa kaikki huoneet ovat erilaisia, ne ovat sisustaneet nuoret designerit ja taiteilijat käyttäen lennokkaasti mielikuvitusta. Koska vapaita huoneita oli useita, saimme itse valita haluamamme huoneen. Hotelli oli mielestäni hinta-laatusuhteeltaan hyvä ja erinomaisen sijainnin takia voisin hyvin kuvitella yöpyväni siellä toistekin, jos Kööpenhaminaan vielä matkustamme.

014.jpg

Kaupunkia

077.jpg

Maanantain ehdimme jalkaisin kierrellä ja katsella kaupunkia. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen, mutta koko päivän kävi jäätävän kylmä viima, joka teki kaupungilla kiertelystä kaikkea muuta kuin hauskaa. Kaikki oli verrattain kallista, joten ostoksia emme juuri tehneet. Nähtävyydet tuntuivat olevan auki tiistaista sunnuntaihin, joten niitä täytynee palata katsomaan joskus tulevaisuudessa. Kaupunki oli siisti ja vanhoine rakennuksineen todella kaunis ja valokuvauksellinen. Tuoreen leivän ja pullan ystävinä ihastuimme erityisesti leipomoihin, joita oli lähes joka nurkalla. Skonet suklaahipuilla olivat tosi hyviä!

101.jpg

Ylimääräistä tilaa ei tiuhaan rakennetussa keskustassa taida olla. Pyykit laitettu ikkunasta ulos viritetylle narulle kuivumaan.

109.jpg

Tiistaina vihdoin tapasimme Sweet Courage Miss Moneypennyn kasvattajiensa Perin ja Karenin kera eli syyn Tanskan matkaamme. Oli ihanaa tutustua mukaviin beagleihmisiin. Oli hilkulla, että lopulta ehdimme koneeseemme, kun juteltavaa olisi ollut ja riittänyt vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Tiistai yönä ajelimme suoraan kentältä kotiin tosi väsyneinä, mutta reipas ja suloinen beagle tyttö matkassamme.

Tässäpä siis surusilmäinen Tanskan tuliaisemme Muru.

120.jpg


Kommentit

29.3.2013 19.38  Erja

Voi Murua...ehkä mä vähän muutan mielipidettäni kaksivärisistä. Piparikin oli NIIIN kiva beagletyttö :) Pitää raivata aikaa kalenteriin ja tulla käymään rapsuttelemassa näitä ja niiden kaiffareita :)

29.3.2013 22.59  Sanna

Kaksivärisethän on vähintään yhtä ihania kuin kolmivärisetkin ;) Tervetuloa, kyllä täällä rapsutettavia riittää :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini