Sissi on niin "raskaana"

Keskiviikko 16.5.2012 klo 10.20 - Sanna


Tietäähän sen jo melkein kotoa lähtiessä, että jos jotakin tavallisesta poikkeavaa tapahtuu, se tapahtuu silloin kun itse ei ole paikalla. Sissi reesu oli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ripuloinut sisälle. Koska on ihan normaalia, että joskus  jollakin koirista maha menee sekaisin, en asiasta mitenkään huolestunut kun äiti teki tilannepäivitystä sunnuntaina minulle puhelimessa. Neuvoin vain olemaan antamatta ruokaa Sissille. Kotimatkaa Kuusamosta Kannukseen tehdessä soittelimme uudestaan ja sain kuulla Sissin oksentaneen useampaan kertaan. Onneksi olimme tässä vaiheessa jo kotiin ajamassa.

Perillä kotona olimme vasta ilta yhdentoista jälkeen. Totesimme Sissin olevan onneksi virkeä eikä se ollut yhtään kuivuneen tuntuinen. Lämmön mittasimme puolen yön aikoihin ja tulokseksi saimme 37,8 C, mikä on jo hienoista alilämpöä. Siksi mittasimmekin kahteen otteeseen ja sama tulos saatiin kummallakin kerralla. Päätin seurailla tilannetta aamuun asti ja soittaa sitten eläinlääkärille, jos Sissi vointi ei ole kohentunut. Yön aikana Sissi oksensi kahdesti ja aamulla lattialla odotti ripulikakat. Yöllä tein päätöksen soittaa eläinlääkärille heti aamulla.

033.jpg

Sissillä oli viimeviikolla kovasti kevättä rinnassa.

Mittasin maanantai aamuna lämmön ensin, koska ajattelin sen kiinnostavan myös eläinlääkäriä. Nyt Sissin tulos oli 37,5 C, mikä mielestäni oli huolestuttavaa. Eläinlääkärin kiinni saaminen osoittautuikin sitten varsinaiseksi tehtäväksi. Ikävä kuulla puhelinvastaajasta, että eläinlääkäri vastaa seuraavan kerran puhelimeensa viikon päästä. Sitten odottelin toisen ell.aseman aukeamista ja kun sain eläinlääkärin puhelimeen, hän asiani kuunneltuaan käski minun hakea apteekista ripulilääkettä. Tein mielestäni selväksi, että koira oksentelee jatkuvasti, myös puhelun aikana, eikä mielestäni ole kunnossa, jotta joskos sitä voisi vähän tutkia... kun ei nyt ihan perusripulilta vaikuta. Juoksuistakin reilu kaksi kuukautta ja ajatus kohtutulehduksesta tietysti pelottavana mielessä. Eläinlääkäri totesi, että jos sillä olisi tulehdus se vuotaisi jotain, käski edelleen käydä ostamassa ripulilääkettä, eikä halunnut ottaa meitä vastaan. Kiitos ja hei. Eipä ollut valitettavasti ensimmäinen tämän suuntainen kokemus kyseisestä ellistä ja taas vannoin, että sinne mennään jatkossa vain silloin kun on viimeinen pakko ja hätä.

Hannu lähti tässä välissä hakemaan apteekista lisää Nutrisalia ja kysymään pahoinvointilääkettä, joka osoittautui reseptilääkkeeksi, kuten olin uumoillutkin. Minä soitin seuraavalle eläinlääkärille, joka ymmärsi heti etten turhanpäiten ole koiraa vastaanotolle tunkemassa. Iltapäivällä pääsimme sitten sinne ja Sissi sai pistoksena pahoinvointilääkkeen, kipulääkkeen sekä kunnolla nesteytyksen ihon alle ja eläinlääkäri tunnusteli Sissin vatsan tilanteen. Lämpö oli tässä vaiheessa 38,8 C eli normaali. Tämä sai minut vahvasti epäilemään oman kuumemittarimme toimivuutta. Aikaa vastaanotolla kului reilusti ja eläinlääkäri oli sitä mieltä, että käynti oli ehdottomasti tarpeellinen siksi, että Sissin oksentaminen saatiin vihdoin loppumaan. Sissi oli jo menettänyt nestettä aika paljon eikä veden juominen juuri auta, jos ei se pysy sisällä. Lystille tuli hintaa vain 58 euroa, mikä mielestäni oli tosi halpaa ja palvelu todellakin erinomaista. Kiitokset siis Toholammille.

079.jpg

 Sissin vointi kohentui heti sen verran, että lääkkeen ansiosta se ei enää oksentanut kertaakaan. Pahoinvoiva se silti oli eilenkin selvästi, maiskutellessaan ja nieleskellessään huomattavasti. Eilenkin aamulla lattialla odotti ripulikakat, mutta olin toiveikas, että Attapekt on rauhoittanut suolen toimintaa. Sissi käyttäytyi edelleen omituisesti ja jo perjantaina sanoinkin Hannulle, että sillä taitaa olla hieman valeraskauden oireita. Eilen iltapäivällä Sissi rupesi petailemaan ihan urakalla ja kas, totesin että maito on laskeutunut! Eläinlääkärin kanssa juttelin sitten puhelimessa ja päätimme, että seurailen tilannetta. Kuulemma toisinaan paha valeraskaus aiheuttaa tälläisiä suolisto-oireita kuin Sissillä. Galastop ilmeisesti suositellaan nykyisin annettavaksi vain, jos tilanne menee ihan mahdottomaksi.

Tänäkin aamuna vastassa oli löysä kakka, mutta selvästi parempaan suuntaan ollaan menossa. Nyt sitten odottelemme Sissin "synnytystä" ja seurailemme sen yleistä vointia. Olemme jo aikaisemmin harkinneet Sissin sterilointia ennen seuraavaa juoksua ja siitä tehtiin nyt vakaa päätös. Valeraskauksilla kun on ilmeisesti taipumus pahentua iän myötä ja Sissillä ei aikaisemmin ole ollut minkäänlaisia oireita. Ei tee mieli katsoa millaisina valeraskausoireet mahdollisesti tulevat seuraavien juoksujen jälkeen. Toivottavasti tästä selvittiin tälläkertaa pelkällä säikähdyksellä.

Avainsanat: Sissi, valeraskaus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini