Vaihteeksi poppoon kuulumisia

Keskiviikko 17.8.2011 klo 19.56 - Sanna


Syksy on saapunut ja Ukon koulun alkamisen myötä perheemme on siirtynyt normaaliin vuorokausirytmiin eli aamuvuoroon. Tiukkaa on tehnyt aikaiset ylösnousut nyt parina ensimmäisenä aamuna, koirat ihmettelevät unenpöpperöisinä, kun lähes kukonlaulun  aikaan lauman ihmisjäsenet raahautuvat jalkeille.

Navetassa eläimet ovat myös olleet kummissaan, mutta uusi aikataulu siellä opitaan äkkiä. Onneksi lihakarjankasvatus ei ainakaan meillä vaadi kello kaulassa juoksemista ja kesäaikana aamunavettaan on menty useimmiten vasta yhdeksän tai kymmenen hujakoilla. Nyt olemme tuohon aikaan jo navettatyöt tehneet ja vuorokauteen tuntuu kummasti tulleen tunteja lisää :-) Jotain hyvää siis koulunalkamisessakin (vaikka Ukko taitaa olla asiasta erimieltä).

064.jpgSyksystä löytyy tietysti ilonaihetta nyt kun metsästyskausi on alkanut! Tällä viikolla on aikomus pystykorvien kanssa lähteä katsomaan ja kuulostelemaan kuinka metsäkanalintujen pesinnät ovat täälläpäin onnistuneet. Keväällä onnistuimme näkemään sekä metsoja että teeriä soitimella. Metsäreissulle saa varata aikaa, jakkarat ja eväät, sillä koirilla varmasti virtaa ja intoa riittää kun nyt ensimmäistä kertaa kuukausiin pääsevät metsään. Emäntä toivoo että hirvittävät hirvikärpäset olisivat vähälukuisia... ja että haukku raikaisi. Jälkimmäinen toivomus taitaa toteutua todennäköisemmin.

 

Kuvassa: Penni ja Sissi

 Lauman kuulumisia olen kovin laiskasti jaksanut kirjoitella. Iloinen joukkomme on yhdellä kasvanut, kun kymmenenkuinen porcelaine Viivi muutti meille muutama viikko sitten. Viivistä hieman tarkemmin Viivin omalla sivulla. Tässä Viivi, Tellervon ja Lyytin kanssa.

020-3.jpg

 

Näyttelyissä olemme käyneet Lyytin kanssa monesti kesän mittaan. Kaksi viimeistä näyttelyä ovat menneet hienosti, Lyytin oltua molemmissa roppi ja kaksi sertiä siis lisää plakkarissa. Vähänkö äiskä on ylpeä :-) Näyttelypuolella menot nyt kovasti vähenee. Viivin olen ilmoittanut Sievin ryhmikseen tämänkuun lopulle ja Viivin sekä Lyytin Kauhajoelle syyskuun alkuun. Sitten Lyyti taitaa jäädä näyttelytauolle, jos en innostu sitä vielä Seinäjoelle ottamaan mukaan.

Näin siis tällä erää, tässä vielä kuva Lyytin uusimmista palkinnoista.

006.jpgLaiska emäntä lupaa yrittää kirjoittaa hieman ahkerammin jatkossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini