Kiusa se on pienikin kiusa

Maanantai 30.12.2013 klo 15.35 - Sanna

Mistä tietää onko blogilla lukijoita? Siitä, että jouluaattoinen kirjoitukseni Piparin synnytyksestä, otsikolla "Voi pojat!", on yllätyksekseni nostattanut pienen myrskyn vesilasissa. Sain tänään puhelun  koskien kyseessä olevassa tekstissäni eläinlääkäripäivystyksestä ja paikallisesta eläinlääkäristä kirjoittamiani seikkoja. Tässä kohtaa haluan korostaa, että tätä blogia ja kotisivuja ylläpidän ja kirjoitan vain minä, Hannulla ei kirjoituksiini ole osaa eikä arpaa, eikä hän niitä käy säännöllisesti edes lukemassa.

Normaalisti en muokkaa kirjoituksiani jälkikäteen. Tällä kertaa asioita selventääkseni lisäsin nyt kirjoitukseeni sen tiedon, että Kannuksen eläinlääkäri järjesti leikkausmahdollisuuden Kruunupyyssä, joka tietysti oli hieno asia. Tämä ei kuitenkaan muuta sitä seikkaa miksikään, että meitä ohjattiin ensin kahdessa puhelussa Jyväskylään, kun akuuttia leikkausta vaativaa synnytysestettä ei oltu valmiita hoitamaan päivystysaikaan. Haluan julkisesti todeta, ettei minulla ole henkilökohtaisesti mitään ketään henkilöä vastaan. En kirjoituksellani halua herjata tai panetella, enkä sillä sitä myös teekään. Tapanani ei ole teksteissäni muunnella tosiasioita. Olen kirjoittanut tuon lauantai illan ja yön tapahtumista juuri niinkuin ne olivat. Eläinlääkintähuoltolaki edellyttää kuntaa järjestämään kiireellistä apua tarvitseville kotieläimille eläinlääkäripäivystyksen kaikkina vuorokaudenaikoina. Tämä ei mielestäni tuona viikonloppuna kohdallamme toteutunut ja alueellista eläinlääkäripäivystystä kohtaan esittämäni kritiikki on mielestäni siten varsin aiheellinen. Ymmärrän, että eläinlääkäri ei rupea tekemään toimenpidettä, johon hänellä ei ole rutiinia. Kritiikkini kohdistuukin siihen, kuinka eläinlääkäripäivystys on alueellamme pieneläinten osalta hoidettu, jos koiran keisarinleikkaaminen ei omalla alueella aina ole päivystysaikaan mahdollista.

Haluan korjata tekstissäni ilmenneet asiavirheet. Alueellamme on päivystäviä eläinlääkäreitä kuusi kappaletta, eikä neljää kuten olin kirjoittanut ja Kannuksen kaupungin eläinlääkäri hoitaa myös koiria, mutta ei vaativia kirurgisia operaatioita, jotka on paras suorittaa klinikkaolosuhteissa.

Mikäli asiassa on vielä jonkun mielestä epäselvyyksiä, pyydän myös "salaista ihailijaani" ottamaan suoraan rohkeasti yhteyttä minuun. Mikäli rivien välistä lukeminen kiinnostaa, suosittelen perehtymään blogiini lisää, sillä olen myös aikaisemmin kohdistanut kritiikkiä muidenkin eläinlääkäreiden toimintatapoihin. Ehkäpä hekin ilahtuisivat ystävällisen kanssaihmisen puhelusta. Kannattaa myös perehtyä  lakiin kunnianloukkauksesta, jossa olennaisesti merkittävää on, että oikean tiedon esittäminen ei ole kunnianloukkaus. Esitän  jatkossakin kirjoituksissani kritiikkiä aina silloin kun katson sen aiheelliseksi. Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kiusa