Kesän ja pentujen odotusta

Maanantai 8.5.2017 klo 17.56 - Sanna

Kevät on pikkuhiljaa hiipinyt tänne Kannukseenkin, vaikka huhtikuussa sitä ei uskaltanut edes toivoa. Ensimmäistä kertaa näiden viidentoista Kannuksessa viettämäni kevään aikana vappunakin oli vielä lumi maassa. Pikku vesisateen ja parin aurinkoisen päivan ansiosta se on nyt sulanut vauhdilla, ja meidänkin piha on jo lähes lumeton, vaikka koirat tallovat lumen talven aikana tiiviiksi massaksi. Minulle maan paljastuminen tarkoittaa aina muutaman päivän ahkeraa kakan keruuta ennen haravan varteen tarttumista, talven aikana lumen alle jää väkisin yllätyksiä - tällä laumalla paljon. Onneksi nyt on ollut kuivat ja tuuliset pihansiivousilmat ja olen saanut suurimman osan pihasta siistittyä ja haravoitua. Kunhan loputkin aidatusta piha-alueesta kuivuu, niin ollaan valmiita ottamaan kesä vastaan. Suunnitelmiin kuuluu vähän piha-aidan vaihtamista ja kaikenlaista pientä laittoa, jota tuntuu aina riittävän.

Meille kevät toi ison muutoksen. Äitini eli meidän rakas "kennelmummi" muutti Etelä-Suomeen ja niin koiralaumalta lähti luottohoitaja kauas. Toki hän tulee meille koiria hoitamaan tarvittaessa pidemmän loman ajaksi, mutta arkea ja yhden päivän reissuja varten samaa apua ei enää ole saatavilla. Tämä vaikuttaa väkisin paljon meidän kaikenlaisiin menoihin ja suunnitelmiin. Yksi ratkaisu ongelmaan voisi olla luotettava, kiva kenneltyttö, jota kiinnostaisi satunnaiset työt beaglelauman hoitajana.

Pikkumammat, Honey ja Lelu, pyöristyvät ja meille odotetaan kahta pentuetta. Honeyn kanssa käytiin varsin onnistuneilla treffeillä Lapinlahdella tapaamassa Kustia (Punapihlajan Gusti). Pentueen laskettuaika on vajaan kolmen viikon päästä.

WP_20170330_20_38_44_Pro.jpg

Lelu Ruotsiin lähdössä

Lelun kanssa reissattiin viikkoa myöhemmin Ruotsiin tapaamaan Anakinia (Maple Ridge Northern Lights). Matkaan lähdettiin todella tiukalla aikataululla, koska meillä oli juuri pahimmoilleen huhtikuun karitsoinnit menossa. Kahteen ja puoleen vuorokauteen päästeltiin reitti Kannus-Turku-Tukholma-Rättvik-Umeå-Vaasa-Kannus. Autonmittariin kilometrejä kertyi rapiat 1600 km ja reissun ainoat rennot hetket olivat ruokailu laivan buffetissa menomatkalla ja ihana illallinen uroksen omistajan Madeleinen luona. Lelu on onneksi loistava reissaaja. Matkustimme nyt ensimmäistä kertaa laivalla koiran kanssa ja se oli ihan mukava kokemus. Mennessä Viking Linella, Turusta Tukholmaan, ja tullessa Wasa Linella, Umeåsta Vaasaan. Muuten tämä pikku "loma" oli raskasta yhtäsoittoista autossa istumista. Pääasia tietysti oli, että astutus määränpäässä onnistui hienosti ja jännitys huipentui nyt viikkoja myöhemmin iloisesti - Lelu on tullut kantavaksi ja astutusreissu oli siis kaikin puolin onnistunut. 

Nyt saamme jännityksellä odottaa sekä Honeyn että Lelun synnytystä ja toivoa, että kaikki menee hyvin. Olen todella innoissani näistä tulevista kesäpennuista, etenkin kun meidän pentueet ovat lähes kaikki olleet talviaikaan. Ihanaa päästä pienten pentujen kanssa ulkoilemaan heti muutaman viikon iästä alkaen! Toivottavasti kurjien kevätkelien jälkeen luvassa on kaunis ja lämmin kesä. 

WP_20170331_15_28_52_Pro.jpg

Maisema hotellin ikkunasta Rättvikissa

WP_20170331_18_06_57_Pro.jpg

Best Western-hotellissa oli hienosti oma peti huoneessa varattuna koiravieraalle :) Ihme kyllä, Lelu valitsi tämän pedin sängyn sijaan.

WP_20170401_17_53_19_Pro.jpg

Wasa Linen koirahytti oli kamala jäänne ehkä 80-luvulta, mutta kyllä näissäkin sängyissä umpiväsyneenä muutaman tunnin tirsat otettiin paluumatkalla.

2 kommenttia . Avainsanat: Honey, Lelu