Oho, onkin jo elokuu!

Perjantai 1.8.2014 klo 18:01 - Sanna


Niin se kesä vaan on vilahtanut nopeasti elokuun puolelle. Blogi ja kotisivut ovat olleet jälleen päivitystauolla; hienolla ilmalla on oltava ulkona ja puuhailtava kaikkea kesäistä ja sitten kun ukkosmyräkällä olisi aikaa kirjoitella sisätiloissa vaikka blogia, pitää sähköjohtojen olla pois seinästä... ja meidän vanha läppäri kun ei suostu akkuaan enää lataamaan, vaan toimii ainoastaan piuhan jatkona. Joten se siitä sitten.

img_7977.jpg

Hellettä on piisannut heinäkuussa, niin näyttelypäiville kuin muillekin :)

img_7979.jpg

Putkonen on tottunut ottamaan kaiken odottelun rennosti. Tässä tärkeimmät helteisen näyttelypäivät tarpeet: vettä, varjoa ja hyvä makuupaikka.

Heinäkuun hellekeleillä ollaan käyty näyttelyissä pariin otteeseen. Ensin kuun puolivälissä KV näyttelyt Kokkolassa ja Oulussa. Kokkolassa beagleja oli vain viisi kappaletta ja tuomarimuutoksen jälkeen ne arvosteli Soile Bister. Putkonen sai avoimessa luokassa erinomaisen, mutta ei SA:ta. Koirasta löytyi ne virheet, jotka siinä onkin ja vaikka tuomari Putkosesta tykkäsi, viimeinen niitti oli Putkiksen vaaleat silmät, joiden takia beaglelle kuuluva "sweet expression" jää puuttumaan. Tästä olen kyllä ihan samaa mieltä. Muru korjasi potin tällä kertaa ollen rotunsa paras sertillä ja saaden ensimmäisen cacibin! Ryhmäkilpailussa Muru esiintyi mielestä oikein kivasti ja belgialainen tuomari valitsi Murun jatkoon kuuden parhaan joukkoon, mutta sijoitusta meille ei kuitenkaan valitettavasti tullut.

img_8009.jpg

Kokkolassa ryhmäkehässä.

img_8012.jpg

Seuraava päivänä Oulussa ensiesiintymisensä oikeissa näyttelyissä teki sijoitustyttö Putti haltijansa Jennin kanssa. Minua jännitti Putin ja Jennin kehäesiintyminen varmaan yhtä paljon kuin Jenniä... Sepä sujui kuin konkareilta konsanaan ja tuloksena Putille pentuluokasta kunniapalkinto ja ROP-pentu :) Onnea vielä Jennille ja Putille hienosta aloituksesta! Uroksista kolme koiraa sai SA:n ja Putkonen oli lopulta PU1 ja sai cacibin. Muru sijoittui omassa luokassaan eri:llä ja SA:lla toiseksi. Sama järjestys säilyi lopulta PN-kehässä, kun viisi SA:lla palkittua narttua laitettiin järjestykseen. Muru siis PN2 vara-sert ja vara-cacib. Putkonen oli tällä kertaa VSP ja pääsimme lähtemään kotimatkalle hyvissä ajoin.

img_8020.jpg

Putti

img_8054.jpg

Putti KP ja Rop-Pentu, Oulun KV:ssa 13.7.

Meillä ei ollut tälle vuodelle mitään lomasuunnitelmia, mutta toteutimmekin päähänpistomme ihan ex tempore ja lensimme Hannun kanssa kuuden päivän lomalle Pariisiin. Tämä matka ei liittynyt koiriin millään tavalla, mutta mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsisi, kaupunkilaisten koirien elämää oli hauska seurata kaiken muun ohessa. Erityisesti sunnuntaiaamuna pariisilaiskoiria omistajineen näkyi liikkeellä paljon. Tuona aamupäivänä tuntui, että vähintään puolet pariisilaisista harrastastavat juoksemista; mikäs siinä kun kaupunki puistoineen ja reitteineen Seinen varrella tarjoaa siihen hyvät edellytykset. Teimme kaksi beaglebongaustakin. Näistä toinen oli isäntänsä kanssa juoksulenkillä Seinen rantatiellä ja kulki irti, kuten niin monet muutkin matkalla näkemämme koirat. Itseäni välillä oikein hirvitti katsoa kun koirat kulkivat omistajiensa kanssa vapaana vilkkaan liikenteen ja valtavan ihmismäärän joukossa. Suosittuja rotuja Ranskassa lienevät ainakin labradorinnoutajat, ranskanbulldogit ja yorkshirenterrierit. Näitä kaikkia näimme eniten, lisäksi russelityyppisiä terriereitä tuli paljon vastaan. Lomamme oli erittäin onnistunut irrottautuminen työkuvioista. Äitini hoiti koirat (taas kerran) upeasti ja saimme nauttia matkaamisesta ilman stressiä, kun tiesimme kotona asioiden sujuvan hyvin. 

img_8290.jpg

Pariisilais beagle isäntänsä kanssa sunnuntailenkillä.

img_8310.jpg

Toinen rotutoveri Seinen varrella kuntoilemassa.

img_8431.jpg

Les Invalides

img_8504.jpg

Luxembourgin puistoa

img_8575.jpg

Kukkaloistoa Jardin Luxembourgissa

Ranskan visiitin jälkeen meillä oli näyttelyvuorossa Saarijärven KR näyttely. Saarijärven näyttelyssä en aikaisemmin olekaan käynyt ja se oli minulle hieman pettymys, jotenkin koko näyttely muistutti minusta enemmän ryhmänäyttelyä kuin kaikkien rotujen tapahtumaa. Pääsimme onneksi tavaroinemme rakennuksen varjoon, sillä teltalle ei paikkaa enää löytynyt ja ilma oli todella tukalan kuuma. Beagleja oli paikalla kuitenkin ihan kivasti, 13 kappaletta. Putkonen vei uroksista voiton, tosin tuomari olisi tykännyt PU2:sta sitä enemmän, mutta tämän koiran hengitys rohisi helteestä tai mistä lie johtuen niin paljon, että tuomari totesi ettei voi sijoittaa koiraa ensimmäiseksi sen takia. Nartuissa vain kahdelle koiralle SA ja näistä kahdesta Muru sijoittui ensimmäiseksi PN-kilpailussa. Hannukin siis joutui yllättäen Putkosen näyttelyhihnan päähän, Putkosen ollessa ROP ja Murun VSP :) Ryhmäkilpailussa Putkoselle ei sijoitusta.

img_8928.jpg

Muru Saarijärvellä VSP

Minulle on viime aikoina tullut jonkin verran beagleja koskevia pentukyselyitä. Tilanne on tällä hetkellä se, etten vielä ole tehnyt lopullista päätöstä yritetäänkö tänä vuonna vielä saada uusia Kertalaakilaisia aikaiseksi vai ei... Tellervon juoksut alkavat arviolta nyt elo- tai syyskuun aikana, joten minun täytyy pian päättää tehdäänkö asian suhteen jotain ;) Lupaan kyllä päivittää tiedon heti Pentuja?-sivulle, kun se on ajankohtaista!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini