Helsingin tulijaisina Viiville titteli

Lauantai 15.12.2012 klo 13.35 - Sanna


Koiranäyttelyvuosi huipentui osaltamme viime viikonloppuna Helsingissä messukeskuksessa järjestettäviin Helsinki Winner -12 ja Voittaja -12 näyttelyihin. Odotettu "messari" viikonloppu on aina ihan omaa luokkaansa ja nämä kaksi näyttelyä onnistuivat lunastamaan lupauksensa tänäkin vuonna, noin 8000 ilmoitettua koiraa kumpanakin päivänä, paljon ihmisiä ja paljon kaikenlaisia tarvikemyyjiä ja oheisohjelmaa.

Lauantaina porcelainejen ja beaglejen arvostelut menivät harmittavasti päällekkäin.  Niinpä ainoa beagle jonka lauantaina onnistuin pongaamaan, oli kerrassaan ihastuttava Venäjällä asuva, rotunsa parhaaksi valittu uros, jonka omistajan kanssa ehdin juttelemaan tovin kutosryhmän esiarvostelua odoteltaessa. 

Hannu ja Viivi aamutuimaan messarissa, täällä ollaan taas.

sam_0121-001.jpg

Lauantain Logpoint -kasvattajaryhmässä Veeti, Fiona, Viivi ja Donna.

145.jpg

Ryhmäkehään Viivin kanssa päästiin siis pyörähtämään lauantaina. Itse asiassa siellä pyörähdettiin kahdesti, kun ensimmäistä kertaa Viivin sisarusparvea oli näyttelyyn ilmoitettu niin monta, että saimme Logpoint porcelaineista kasvattajaryhmän kasaan. Lauantaina alankomaalainen tuomari valitsi Viivin rotunsa parhaaksi, kolmen siskon ja yhden veljen joukosta. Viivi sai siis myös  HeW-12 -tittelin nimensä eteen, samalla saatiin se viimeinen serti ja neljäs cacib. Lähdimme lauantaina messarista heti kun omat esiintymisemme ryhmäkehän valokeilojen loisteessa oli suoritettu ja kuitenkin Järvenpäässä olimme illalla vasta puoli yhdeksän jälkeen. Puolivuorokautta isossa näyttelyssä oli omiaan viemään mehut, niin meistä kuin Viivistäkin.

Sunnuntai aamuna reippaina sitten paikan päälle uudestaan. Porcelainet olivat kehässä vasta iltapäivällä, joten ehdin mainioisti seuraamaan ja kuvaamaan sunnuntaina beaglet. Suomenpystykorvat olivat tietysti tyysti toisella puolella messukeskusta kehässä, täsmälleen samaan aikaan. Pystykorvat jäivät siis tänä vuonna katsomatta kokonaan. Beagleja oli ilmoitettu 35 kappaletta, joten nähtävääkin riitti. Tittelit menivät mielestäni ansaitusti Venäjälle. Tapasin Putkosen kasvattajan ja Wilsonin isän kasvattajan, muitakin tuttuja tuli kehän laidalla jututettua. Yritin kuvata kaikki osallistuneet beaglet. Vaikka messukeskus ei sisätilana ole todellakaan ihanteellinen valaistukseltaan, vain yhdestä koirasta ei tainnut ainuttakaan onnistunutta kuvaa löytyä. Lisään messukeskuksen beaglekuvista albumin kotisivuille heti, kun saan sen valmiiksi. Kuvattua tuli sen verran, että reilut 1100 kuvaa odottivat käsittelyä kun kotiin pääsin.

Osa avoimen luokan uroksista.

089.jpg

Iltapäivällä koitti Viivin kehävuoro. Sisaruksia oli paikalla yhteensä nyt peräti kuusi kappaletta. Kehässä Viivi esiintyi iloisesti, mutta kaikki se mikä Viivissä oli ollut hyvää lauantaina, oli ilmeisesti karissut yön aikana pois. Tuloksena sunnuntailta Viiville EH2. Voittaja tittelit menivät Veeti veljelle, Viivin siskoille ei tuomarilta SA:ta herunut, vaikka Donna ja Fanette eriomaisen laatuarvostelussa saivat. Kasvattaryhmä tehtiin sitten neljästä erinomaisella palkitusta sisaruksesta ja me pääsimme sunnuntaina livahtamaan paikalta aikaisemmin. Koiramaisia ostoksia tuli tietysti taas tehtyä enemmän kuin olisi tarvinnut. Ventaped-alustat olivat jälleen tosi edullisia, joten niitä hankin ison läjän, hemmotteluksi ostimme koirille kolme isoa keinonahkaista petiä (joista yksi kesti ehjänä tasan viisi minuuttia siitä, kun maanantai iltana kotiuduimme), leluja ja puruluita. Sellainen "Must have"-ostos oli tänä vuonna titiMadamin pystykorvarintaneula. Sunnuntaina ostin itselleni vielä toisen samanlaisen, mutta pinkkinä :)

Ihana, eikös?

001-001.jpg

Maanantaina ajeltiin jo totuttuun tapaan Ikean kautta kotiin ja vähältä piti, että saimme kaikki ostokset ja romppeet ahdettua autoon. Sen verran voimille tämä rakas harrastus välillä ottaa, että nytkin tuntui, että näyttelyreissusta palautumiseen meni pari päivää; tällä viikolla olen koko ajan ollut päivissä aivan sekaisin. Mutta vuoden päästä taas ehdottomasti uudestaan. Näyttelymaratonkuntoa tässä saa kasvatella vuoden aikana, sillä ensi joulukuun messari on kolmipäiväinen; silloin Suomen kennelliitto vuorollaan järjestää Pohjoismaiden Voittajanäyttelyn ja jaossa on yksi titteli enemmän.

Avainsanat: Viivi, näyttelyt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini