Seinäjoen Kv-näyttelyssä

Maanantai 29.10.2012 klo 15:23 - Sanna


Tämäkin näyttelyvuosi rupeaa lähenemään loppuaan. Viimeinen koitos ennen messukeskuksen Voittaja-näyttelyitä joulukuussa, oli meille tänä vuonna Seinäjoen kansainvälinen näyttely viime viikonloppuna. Heti aikataulujen ilmestyttyä oli tiedossa, että saamme nauttia näyttelytunnelmasta koko rahan edestä. Showlinkin lähettämissä numerolapuissa lukee nykyään monesko koira kehässä oma koira on; Tellervo oli arvosteluvuorossa seitsemäntenä ja debyyttinsä virallisissa luokissa tekevä Roihu peräti 91. koira kehässään.

Beagleja paikalla oli vain seitsemän kappaletta. Tellervon menestys nartuissa jatkui jälleen ja tuomari valitsi sen parhaaksi nartuksi, näyttelytulijaisina siis Sert ja ensimmäinen Cacib. Rotunsaparhaan vei komea nuori uros Athos ja Tellervo oli siis Vsp.

106.jpg

Tellervo PN1 SERT CACIB VSP

Roihun kehävuoro koitti vihdoin viimein puoli neljän aikoihin, kun ensimmäisten ryhmien Rop-koiria kuuluteltiin samaan aikaan jo kokoomakehiin. Roihu esiintyi mielestäni hienosti varsinkin siihen nähden, että se oli jo kovin tylsistynyt vietettyään näyttelypaikalla koko päivän aamusta asti. Roihu sai ihan kivan arvostelun ja laatuarvostelusta erittäin hyvän. Tuomari sanoi, että Roihun liikkeet saavat vielä tiivistyä ja tasaantua, mutta hänen mielestään lupaava nuori uros. Tosin minua harmitti kovasti se ettei tuomari lainkaan kysynyt koiran ikää. Junnuluokan ikähaitariin (9-18 kk)  mahtuu monta eri kehitysvaihetta, Roihuhan on nyt vasta 9,5 kuukautta vanha. Hännän kiertyminen liikaa tuntui häiritsevän tuomaria kovasti. Hän antoikin minulle neuvoksi, että minun pitäisi kouluttaa Roihua pitämään häntänsä enemmän reidellä näyttelykehissä. Toivottavasti en pyöritellyt kauheasti silmiäni sen kuultuani ;)

149.jpg

Roihun mielestä mennään eikä meinata, minä jarruttelen ettei törmätä suuntaa viisovaan tuomariin ;)

Mutta kiva reissu kaikenkaikkiaan. Tutustuttiin taas uusiin koiraihmisiin, tavattiin tuttuja ja koirille ostettiin kotiinviemisiksi nameja ja sonninsuteja. Tellervo ja Roihu saivat automatkalle sudit ajanvietteeksi. Normaalisti erittäin ahne Roihu tuijotteli vehjettä lähinnä kauhistuneena, eikä koskenut siihen koko matkan aikana ollenkaan. xD

 

Avainsanat: näyttelyt, Tellervo, Roihu


Kommentit

2.11.2012 17:35  heli

Kyllä nauratti tuo tuomarin kehoitus Roihun hännästä. Meillä on pentu kasvamassa, jolla myös hieman tiukkakierteinen häntä, täytyykin heti alkaa nuo opetukset, hih,hii.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini