Luomussa ollaan!

Lauantai 5.5.2012 klo 13.11 - Sanna


018.jpg

Aika kuluu niin nopeasti, että toukokuutakin on lähes ensimmäinen viikko takana päin. Vappua vietimme lenkkeillen ja ulkoillen kun ilma oli hieno, joskin jäätävänkylmä tuuli sai vielä pukemaan toppatakin päälle.  Koiria ei paljon tuuli tuntunut haittaavan kun ne taas viilettivät pitkin peltoja menemään.

035.jpg

Lentävä Koistinen ja Liekki vauhdissa.

016.jpg

Maatilan keväiset peltotyöt odottavat pian vuoroaan. Maatilasta täytyy kertoakin sen verran, että nyt meillä on virallisesti täysin luomutila, koska siirsimme peltojen lisäksi myös kotieläimet luonnonmukaiseen tuotantoon 1.5. alkaen. Tänä vuonna syntyvät vasikat ovat siten aikanaan luomu pihvilihaa, jota toivottavasti myymme tulevaisuudessa kuluttajille myös suoraan tilalta. Lehmien poikimakausi alkaa olla käsillä, vuoden 2012 ensimmäisien vasikoiden pitäisi syntyä parin viikon sisällä.

Minulla on ollut kiireinen viikko koulussa, tällä viikolla oli yksi tutkintotilaisuus, mikä onneksi meni läpi ja vieläpä hyvällä arvosanalla. Lisäksi olen käynyt muutamana päivänä navetoimassa koulun lypsykarjanavetassa, koska ensiviikolla edessä on kolme näyttötutkintotilaisuutta, joista yksi koskee lypsykarjan hoitoa. Ei tuttua, eikä oikeastaan kovin mieluistakaan puuhaa minulle ja olenkin jo vannonut, että kunhan saan koulun käytyä, en halua edes nähdä yhtään lypsylehmää koskaan kuunaan ikinä. Jännittävä, työntäytteinen ja kiireinen viikko siis edessä.

082.jpg

Kannuksessa olisi ollut tänään match show ja olin suunnitellut meneväni sinne parin koiran kanssa harjoittelemaan. Sää ei kuitenkaan tänään suosinut; ulkona sataa vettä, on koleaa ja tuulee, joten jätin sitten menemättä. Koiratkin kuorsaavat tyytyväisinä pedeillään, tuskinpa nekään olisivat valinneet tuossa säässä raviradalla värjöttelyä, jos olisivat saaneet valita.

Lyytistä ja Tellervosta onnistuin napsimaan mielestäni onnistuneet yhteiskuvat eilen illalla, kun tulimme kotiin beaglekerhon näyttelyharjoituksista. Ensi perjantaina menemme uudestaan, jos vain suinkin ehdimme :-)

077.jpg

Avainsanat: maatila


Kommentit

7.5.2012 16.53  Kati

Ai kuinka tyylikkäät koiraleidit:)
Onnittelut Luomuun siirtymisestä. Jään odottelemaan lisää maatilapäivityksiä, jos niitä vain kevät kiireiltä ehtii.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini