Näyttelyvuoden hulppea avaus

Sunnuntai 26.2.2012 klo 13.19 - Sanna


Näyttelyvuotemme aloitimme eilen Tornion ryhmänäyttelyssä Viivin, Lyytin ja Tellervon kera. Päivä vedettiin oikein pitkänkaavan mukaan, kotoa lähdettiin ajamaan aamulla seitsemältä ja reissusta kotiuduttiin väsyneinä, mutta onnellisina vasta ilta yhdeksän jälkeen.

Beaglet olivat kehässä ensin. Tellervon kehäesiintyminen meni hieman penkin alle, se kun ei nostanut häntäänsä kehässä. Näyttelypaikalla oli tässä vaiheessa niin tiivis tunnelma, etten kertakaikkiaan mahtunut liikuttamaan Tellervoa ennen kehään menoa metriäkään ja Tellervoa jänskätti, kun oma esiintymisvuoro koitti.  Tellervo sai ensiesiintymisestään junnuluokassa eh:n ja Lyyti avoimenluokasta eri:n, muttei SA:ta. Menestystä ei siis tytöille tullut, mutta mitään nokan koputtamista ei minulla arvosteluista ole; tuomari Leni Finne löysi koirista juuri ne virheet, jotka niissä ovatkin. Tarkan, tiukan ja linjansapitävän tuomarin arvostelun arvostan huomattavasti korkeammalle, kuin sellaisen jokaiselle vaaleanpunaista nauhaa työntävän, joka ei itsekään tunnu tietävän mitä koirasta hakee. 

Viivistä ja Viivin veljestä Jalosta tuomari piti kovasti. Viivi tällä kertaa ROP ja Jalo VSP. Päivästä muodostui aivan uskomaton, kun tuomari Leni Finne valitsi Viivin RYHMÄVOITTAJAKSI! Best in show kisassa olimme kolmansia, tuomarina Harry Tast. Kyllä oli koiralla ylpeä emäntä kun pääsimme kotimatkaa tekemään. Raskas reissu, vaan kyllä siis kannatti. Piti oikein napsaista tänään Viivistä kuva pokaaleineen ja ruusukkeineen :-)

0034.jpg

 Tämä oli minulle ensimmäinen näyttely uusilla näyttelysäännöillä, eikä kokemus ollut niiden osalta positiivinen. Muiden beaglejen tulokset jäivät lähes kokonaan näkemättä, kun muovinauhat ovat nyt poissa pelistä. Paljon jää kehäsihteerin harteille, että kuinka hyvin sitä värilämiskää yleisölle näytetään. Lisää pakkaa sekottaa eh:n saaneet koirat kilpailuluokassa, luokkasijoittujat näkemällä ei siis tiedä koiran saamaa laatuarvosanaa. Viime vuoden säännöt olivat mielestäni ainakin siltä osin paremmat. Tulostauluja kaipailen minäkin monien muiden tapaan!

Tämä päivä menee lepäillessä. Olo on eilisen jäljiltä edelleen tosi tosi väsynyt, joten nappaamme koirat kainaloon ja löhöilemme sohvalla. Samalla saa tehdä kevään näyttelysuunnitelmia; huomenna on Vaasan KV:n viimeinen halvempi ilmoittautumispäivä, enkä ole vielä varmaksi päättänyt sinne lähtijöitä. Jos jaksan, lisään koirien eiliset arvostelut uutiset-sivulle. Olen ajatellut muuttaa sen tulossivuksi, koska niitähän sieltä vain löytyy, kun kaikki muu tulee kirjoiteltua tänne blogin puolelle.

 

Avainsanat: näyttelyt


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini